Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava
Známeho futbalistu našli mŕtveho, cudzie zavinenie nevylúčili

30.06.2018 20:41 Podľa informácií z prostredia vyšetrovania našli v Bratislave mŕtveho slovenského futbalistu Juraja Halenára. Vo štvrtok 28. júna mal 35 rokov.

Nemocnice museli prijať výnimočné opatrenia, inak by nastal kolaps

30.06.2018 20:41 V súvislosti s novým systémom ambulantnej pohotovostnej starostlivosti bola sieť nemocníc Svet zdravia nútená v dvoch prípadoch prijať výnimočné opatrenia. Ako ďalej informoval hovorca spoločnosti Svet zdravia Tomáš Kráľ, v Trebišove bolo jasné už v stredu, že pohotovostnú službu nebude mať kto pre pacientov tohto okresu zabezpečiť.

Amnestia na dlhy asi nebude, ľudia sa tešili predčasne

30.06.2018 19:34 Exekučná amnestia je stále v nedohľadne. Tí, ktorí sa spoliehali, že dlhy jednoducho škrtnú, sa tešili predčasne. Ani po roku nie je definitívne riešenie na stole. Navyše minister spravodlivosti už o amnestii na dlžoby nehovorí. Exekúcie staršie ako 5 rokov chce zastaviť, ale nie vygumovať.

Duálne vzdelávanie pomáha, v Košiciach je o štúdium záujem

30.06.2018 17:37 Stredná odborná škola automobilová v Košiciach pripravuje pre trh práce automechanikov. Ako jedinej na Slovensku sa jej podarilo vyučiť v systéme duálneho vzdelávania jednu celú triedu. Väčšina žiakov má záujem pokračovať v ďalšom štúdiu na tejto škole.

Práce na protipovodňovej bariére sa predĺžia, hrozili priesaky

30.06.2018 17:37 Spevňovanie protipovodňovej bariéry v Bratislave na Dunaji od mosta Lafranconi ku Karloveskému ramenu bude trvať dlhšie, ako sa predpokladalo. Práce mali byť ukončené na jar. Slovenský vodohospodársky podnik však informoval, že pre zhoršené podmienky vo vrstvách sa práce predĺžia o niekoľko mesiacov.

Darcovia krvi a ťažko postihnutí študenti budú mať MHD zadarmo

30.06.2018 17:37 Viacnásobní darcovia krvi a študenti s ťažkým zdravotným postihnutím, ktorí dochádzajú do špeciálnych škôl v Bratislavskom kraji, budú od júla cestovať mestskou hromadnou dopravou bezplatne. Rozhodli o tom poslanci v mestskom zastupiteľstve.

Náramky sa stále neujali, počítalo sa s tisícami trestancov

30.06.2018 13:38 Elektronické náramky v justícii stále neprerazili. Aktuálne ich nosí len 45 ľudí. Pôvodné plány pri tom počítali s tisícami. Minister spravodlivosti už vytvoril pracovnú skupinu, ktorá má hľadať ďalšie možnosti ich využitia. Boli sme sa pozrieť, ako funguje operačné stredisko elektronického monitoringu.

Zmenia pravidlá kontroly obstarávaní, cieľom je skrátiť ich čas

30.06.2018 13:38 Vláda plánuje zrušiť časť povinnej kontroly eurofondových zákaziek. Dôvodom je vraj dlhý čas, ktorý preverovanie tendrov zaberá. So zmenou však nesúhlasí Úrad pre verejné obstarávanie a v kontrolách chce aj naďalej pokračovať. Zmena má byť zapracovaná do novely zákona o verejnom obstarávaní.

Policajti vyrazia na cesty, zamerajú sa na alkohol u vodičov

30.06.2018 13:38 Počas leta pravidelne stúpa počet nehôd na cestách, spôsobených vodičmi pod vplyvom alkoholu. Aj preto cez prázdniny policajti zintenzívnia kontroly. Zamerať sa chcú aj na hudobné festivaly. Často totiž prichytia vodičov so zostatkovým alkoholom.

Mesto získalo chátrajúci areál, župa sa oň roky nestarala

30.06.2018 13:38 Vo Zvolene si konečne môžu vydýchnuť. Ich štvorročný boj za areál Borovej Hory je definitívne na konci. Mesto totiž podpísalo s novým vedením župy zámennú zmluvu, ktorou dlhodobo zanedbávaný a pustnúci areál získalo do svojho vlastníctva. Hoci krajskí poslanci zámer schválili už pred rokom, bývalý župan zmluvu odmietal podpísať a mesto mu hrozilo súdom.

Pellegrini a Macron podpísali akčný plán. Zdokonalí vzťahy, tvrdia lídri

30.06.2018 12:41 Prehĺbenie spolupráce najmä v hospodárskej oblasti, plánovaná návšteva francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona na jeseň na Slovensku, budúcnosť Európskej únie, jej rozpočet a kapitola o pôdohospodárstve či klimatické zmeny boli hlavnými témami rokovania slovenského premiéra Petra Pellegriniho v Paríži s francúzskym prezidentom Emmanuelom Macronom.

Dobrá správa pre vodičov. Niektoré pokuty sa budú znižovať

30.06.2018 11:40 Od 1.7. sa znížia viaceré pokuty, polícia k tejto zmene pristúpila po analýze, vyhodnotení a posúdení menej závažných priestupkov. Ako ďalej informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová, vo väčšine prípadov, kde sa pokuty menia, určila polícia hranicu od najnižšej možnej pokuty po najvyššiu.

Sú vyššie platy učiteľov zárukou lepšieho vzdelávania?

30.06.2018 09:06 Vláda schválila rozpočet pre prvý akčný plán v rámci Národného programu rozvoja výchovy a vzdelávania. Počas nasledujúcich dvoch rokov pôjde takmer jeden a pol miliardy eur na platy učiteľov, zvýšenie kapacít škôlok či inklúziu. O návrhu financovania sme sa rozprávali s analytikom zo spoločnosti INESS Robertom Chovanculiakom.

POČASIE: Predpoveď na dnes

30.06.2018 07:04 Premenlivá, na juhu aj zmenšená oblačnosť. Ojedinele, najmä na severe a východe dážď alebo prehánky.

V Tatrách rinčali kosy, nástrojov sa chopili ochranári aj lesníci

29.06.2018 19:32 Pod tatranskými štítmi rinčali kosy. Päťdesiat lesníkov a ochranárov zo štyroch krajín chcelo zistiť, kto z nich dokáže najrýchlejšie a najkvalitnejšie kosiť tou najstaršou technológiou. Kosením horských lúk zabezpečujú lesníci v národných parkoch rozmanitosť vzácnych lúčnych ekosystémov a pastvísk pre zver.