Rozšírené hľadanie
Sobota 1. Jún 2024 |
meniny má Žaneta
Za pársekundový úkon dostanete pokutu stovky eur! Častý podvod na nič netušiacich vodičov pri SR

31.05.2024 19:15 Už roky doslova okrádajú motoristov – za pársekundový úkon dostanete pokutu stovky eur a mnohí radšej zaplatia, len aby sa zbavili otravnej firmy dožadujúcej sa platby za to, že ste vstúpili na jej pozemok napríklad len na pár sekúnd, aby ste sa tam mohli otočiť. Myslíte si, že hovoríme o krajine tretieho sveta? Pozor, takéto niečo sa deje v Rakúsku, neďaleko hraníc so Slovenskom.

Pretlačili povinnú zmenu na čerpačkách: Nabíjačka pre elektromobil na každej benzínke

31.05.2024 19:15 Podpora elektromobilov v novej forme: Pretlačili povinnú zmenu na čerpačkách a zavedú inštaláciu rýchlonabíjačiek pre elektrické autá v mnohých nových lokalitách vrátane vidieka. Vybralo sa Nemecko správnou cestou, keď sa rozhodlo pre takúto formu príkazu? Názory sa rôznia, pumpári sú nespokojní, no faktom je, že zákonné opatrenie má veľkú mieru flexibility a nabíjačky nebudú musie byť doslova na každej čerpacej stanici.

Dva najväčšie problémy elektromobilov: Ako von z krízy? Nové ekopalivá pre klasické autá

31.05.2024 19:15 Vysoká cena a obmedzený dojazd. Dva najväčšie problémy elektromobilov, ktoré odrádzajú motoristov od kúpy elektrického auta. Automobilový TOP manažér hovorí o tom, že vidí príležitosť, ako sa s týmito výzvami dokáže automobilový trh popasovať, no chce to čas. Dovtedy navrhuje – okrem iného – dočasné riešenie v podobe syntetických palív pre klasické autá so spaľovacími motormi.

Toto je posledné Bugatti Chiron, má poradové číslo 500 a tie isté farby ako prvý kus z 2016

31.05.2024 19:15 Verili by ste, že tento model dominuje triede superšportov už osem rokov? Nezdá sa to, ale je to tak a vlastne aj preto Francúzi pod vedením Mateho Rimaca začínajú s postupným odhaľovaním nástupcu s motorom V16. Že sa čas súčasného modelu naplnil, dokazuje tiež fakt, že automobilka vyrobila posledné Bugatti Chiron, samozrejme s agregátom v konfigurácii W16. A nezabudla sa s naplnením svojich pôvodných plánov z roku 2016 – vyrobiť 500-kusovú sériu – pochváliť.

Audi Q6 e-tron performance nemá predný elektromotor, ale ponúkne dojazd viac ako 640 km

31.05.2024 19:15 Nie, nemýľte si názov „performance“ s inými výkonnými autami. V tomto prípade to nemá nič spoločne s prebytkami kilowattov smerujúcich ku kolesám. Podľa Nemcov naopak ide o výkony predvádzané na dlhých trasách, presnejšie povedané odkazuje na vylepšený akčný rádius. Audi Q6 e-tron performance totiž prináša ešte o niečo dlhší dojazd, ako momentálne ponúkané dve verzie. A ako sme už naznačili, nezaobišlo sa to bez straty jedného elektromotorov, ktorá z Q6 urobila zadokolku!

Nová diaľnica do Bratislavy! 40 kilometrový úsek R1 nahradí D1 pre mnohých vodičov

31.05.2024 19:15 Starý projekt by predsa len chceli realizovať. Nová diaľnica do Bratislavy, resp. presnejšie povedané rýchlostná cesta by sa mala stať náhradou súčasného úseku D1 pre motoristov, ktorí naň prechádzajú práve zo súčasnej rýchlostnej cesty R1 na ceste do hlavného mesta. Má ísť o lepšie riešenie v porovnaní s ďalším rozšírovaním D1ky, ktorá má dnes v oboch smeroch tri jazdné pruhy. Nový úsek R1 by mal mať 40 kilometrov a bude stáť miliard eur.

Volkswagen stopne dva modely: Nesplnili očakávania, úplne skončí dlhá tradícia

31.05.2024 09:30 Nemecká automobilka už nechce vyvíjať ich nástupcov:  Volkswagen stopne dva modely. Životný cyklus viacerých ostatných modelov sa naopak predĺži.  Volkswagen reštrukturalizuje svoju hlavnú produktovú ponuku. Podľa nemeckých médií budú dva modely v najbližších rokoch odstránené z ponuky a ich výroba skončí. Ostatné sa majú vyrábať dlhšie, ako sa plánovalo.

Pokles záujmu o elektrické autá dostihol aj Číňanov. Great Wall zatvára novú európsku centrálu

30.05.2024 23:45 Koncern Great Wall Motor chcel so svojimi elektrickými značkami Ora a Wey dobyť európsky automobilový trh. Pokles záujmu o elektrické autá však urobil Číňanom škrt cez rozpočet. Firma preto prepúšťa všetkých zamestnancov a zatvára v podstate nové sídlo v Mníchove. Pritom ešte nedávno tvrdila, že chce v roku 2025 predať na zahraničných trhoch viac ako milión automobilov. Výrazne tomu mali pomôcť aj zákazníci na starom kontinente, lenže tí si vlani od GWM kúpili len 6300 vozidiel.

Nová daň na vybrané autá?! Zmenili rozhodnutie, zdražovanie čínskych elektromobilov na spadnutie

30.05.2024 23:45 Ak prejdú dočasná clá, čínske autá v EÚ zdražejú. Nová daň na vybrané autá pochádzajúce z Číny môže zásadným spôsobom ovplyvniť automobilky z najľudnatejšej krajiny sveta. Európska komisia však odloží svoje rozhodnutie o nových daniach, resp. clách na čínske elektrické vozidlá. Počká si na obdobie po voľbách do Európskeho parlamentu 9. júna.

Nasadia nové radary aj betónové zvodidlá, zmena na slovenských diaľniciach reaguje na nehody

30.05.2024 23:45 Uplynulé tragické udalosti a nehody majú dôsledky: Nasadia nové radary aj betónové zvodidlá, aby ochránili zamestnancov Národnej diaľničnej spoločnosti. Diaľničiari pridávajú nový bezpečnostný prvok na zaistenie vyššej ochrany dlhodobého pracoviska, teda miesta, kde sa opravuje diaľničná vozovka či vymieňa mostný záver dlhšie ako 24 hodín. Pracovníkov po novom ochraňuje pred nárazom a zranením séria betónových zvodidiel. NDS oznámila aj rozmiestňovanie radarov, ktoré upozornia na prípadné prekročenie maximálnej rýchlosti.

Kľúčová križovatka D1 a R1: Presmerovali dopravu z diaľnice, pozrite si čo sa deje pri Trnave

30.05.2024 23:45 Vodiči musia rátať s dopravnými problémami: Kľúčová križovatka D1 a R1 prechádza rekonštrukciou, a to konkrétne diaľničný most pri Trnave, ktorý jej neoddeliteľnou súčasťou. Doprava na moste ostala zachovaná v dvoch jazdných pruhoch pri stredovej rímse. Uzavretý je však pripájací pruh z diaľnice D1 na R1 v smere Bratislava – Trnava. Musíte využiť obchádzkovú trasu.

Výrazne obmedzia elektromobily! Zakážu vám vjazd, ak nabijete batériu nad 40 % pred nalodením

30.05.2024 23:45 Nové nariadenie nepoteší majiteľov elektroáut. Výrazne obmedzia elektromobily konkrétne v dovolenkovej krajine Grécku, ktoré po novom limituje úroveň nabitia batérie elektromobilov na trajektoch na 40 %. Opatrenie predstavuje výzvu najmä v prípade zahraničných vodičov. Bezpečnosť nepustí. Smutným príkladom bol prípad požiaru elektroáut na nákladnej lodi Felicity Ace. Neďaleko Azorských ostrovov zhorelo okolo štyri tisíc áut koncernu Volkwsagen  v hodnote približne 360 miliónov eur.

Ďalší facelift BMW radu 3, ponechali malé ľadvinky, predĺžili dojazd plug-in hybridným verziám

30.05.2024 13:45 Spolu s vylepšením najvýkonnejšej verzie M3 a nedávno aj radu 4 prichádza aktuálne facelift BMW radu 3. Ak ste mali obavy, že bežná trojka v rámci medzigeneračnej modernizácie preberie obrovské ľadvinky športového modelu či štvorky, úvodná fotografia dokazuje, že sa tak nestalo. Čo ale naopak prichádza, je BMW Live Cockpit Plus s cloudovým navigačným systémom, sériovou 3-zónovou klimatizáciou a dlhším dojazdom plug-in hybridných modelov...

Cadillac mieri do Európy. Opäť. Z jeho elektromobilu nebude mať radosť Škoda, volá sa Optiq

30.05.2024 13:45 „Cadillac mieri do Európy,“ koľko krát sme už počuli podobnú alebo na chlp rovnakú vetu, ktorá sa po kratšom či dlhšom čase zmenila na fiasko. Luxusná značka koncernu General Motors nevie na starom kontinente skrátka zapustiť korene, ale nevzdáva to. Jej najnovší pokus sa volá Optiq a mali by sme dodať, že to nie je tak úplne americká alternatíva Škody Enyaq. Ide totiž o čosi väčší a luxusnejší automobil, ale na druhej strane jeho výkony i kapacita trakčnej batérie sú k českému elektromobilu veľmi blízko...

Nové motory pre päťku. Dorazí ďalší plug-in hybrid a konečne aj naftový šesťvalec!

30.05.2024 03:45 Ak ste chceli novú päťku s dieslom, jedinou možnosťou bola 520d, to však čoskoro zmení. BMW v lete rozšíri motory o trojlitrový naftový šesťvalec vo verzii 540d, ktorý bude dostupný výlučne so systémom xDrive a budete si ho môcť objednať pre sedan alebo Touring. Ďalšou novou alternatívou sa stane plug-iny hybridný model 530e, ktorý dostanete kombíku aj s pohonom zadných kolies a na jedno nabitie by mal v čisto elektrickom režime zvládnuť od 82 až do 95 kilometrov v závislosti na konkrétnom prevedení.