Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Moderné čerpadlá vám ušetria mnohé náklady na vykurovanie

Datum: 14.10.2014

Jedným zo zariadení nevyhnutných v dome sú čerpadlá. Využívame ich hneď na viacerých miestach, napríklad pri čerpaní vody z vlastnej studne či ako súčasť vykurovacieho systému. Práve obehové čerpadlá sú dnes žiadaným artiklom, ktorý dokáže vykurovanie zefektívniť a vám tak ušetriť značné množstvo financií. Poďme sa na ne teda pozrieť bližšie.

Zabudnite na nedostatky čerpadiel predošlej generácie

Úlohou obehového čerpadla v systéme ústredného kúrenia je zabezpečiť rovnomernú teplotu v celom obehu a jej reguláciu, vďaka čomu dom vykúrite oveľa rýchlejšie a lacnejšie. Ak ste boli niekedy v kontakte s obehovým čerpadlom staršieho dátumu výroby, pravdepodobne ste si pri jeho práci všimli jeho nedostatky. Tými sú vysoká hlučnosť, obrovská spotreba energie a práca s neustále rovnakým výkonom, ktorá je mnohokrát úplne zbytočná. Dnešné čerpadlá však disponujú s naozaj inteligentnými technológiami umožňujúcimi čerpadlám pracovať v takom režime, aký je v skutočnosti aj vyžadovaný.

Čerpadlo dokáže samo prispôsobiť svoj výkon aktuálnej potrebe vykurovania

Obehové čerpadlá sa dnes po každej stránke snažia dosiahnuť efektívne využitie energie, dokonca aj pre vlastnú potrebu. Mnohé z nich sa môžu hrdiť prevratnou automatickou technológiou, ktorá sama sleduje potrebu vykurovania a na základe toho prispôsobí výkon čerpadla a jeho generovaný tlak. Príkladom je napríklad rozličná práca čerpadla počas dňa, kedy je potrebné dom naozaj vykúriť či počas noci, kedy potrebujeme teplotu len temperovať. Aj vďaka tomu je spotreba takýchto čerpadiel v porovnaní s inými až o 60% nižšia, a preto sa zaraďujú do energetickej triedy A.

Údržbu a servis nechajte na odborníkov

Ako každé zariadenie, tak aj čerpadlo potrebuje svoju starostlivosť. Jeho údržba a servis však patrí do rúk profesionálov, a preto ju rozhodne nevykonávajte na vlastnú päsť. Ak vlastníte staršie čerpadlo, odborní pracovníci vám ho dokážu zrenovovať, a tak mu dať vlastnosti moderného zariadenia. Takáto úprava je často lacnejšou alternatívou ako kúpa úplne nového čerpadla.

Čítané: 4107 x