Rozšírené hľadanie
Streda 1. Máj 2024 |
meniny má Sviatok práce

Drevohliníkové okná a ich vlastnosti

Datum: 22.09.2015

Rekonštruujete alebo staviate, no nejako Vás brzdí otázka ohľadne voľby okien? Aj keď sa môže zdať, že ich výber je banálnou záležitosťou, nemusí to byť až také jednoduché. Zvoliť si eurookná alebo staviť skôr na plast? A čo tak drevohliníkové eurookná, ktoré sú momentálne veľkým trendom, pretože spájajú to najlepšie, čo nám môže ponúknuť drevo a hliník. 

Ako sa v tom zorientovať? Na trhu je množstvo produktov, ako aj dodávateľov, a rozhodnutie, čo je pre nás vhodné a čo zase nie, býva problematické. Preto by ste si mali pred samotnou kúpou zistiť o danom produkte čo možno najviac informácií. Iba na základe dostupných referencií a štúdií si môžete vybrať správne. Najlepšie je, ak má s určitým typom okien skúsenosti už niekto z Vašich blízkych, ktorý by Vás mohol vhodne nasmerovať.

 

Prečo si vybrať drevohliníkové okná

Ak sa niekto rozhodne kupovať okná, potom chce, aby mali také vlastnosti, ktoré zaručujú dlhú životnosť. Predsa len, nejde o malú investíciu, preto od toho očakávame adekvátne výsledky. Občas sa ale, samozrejme, prihliada aj na momentálny rozpočet. Drevohliníkové okná sú vysoko odolné voči poveternostným podmienkam. Zároveň sú vďaka svojej špeciálnej povrchovej úprave a viacnásobnej impregnácii schopné zabezpečiť dlhodobú farebnú stálosť. To znamená, že sa nemusíte obávať zmeny farby okien už po pár rokoch užívania. Tento typ ponúka tiež dokonalú izoláciu. Okrem toho, že sa Váš domov odhluční a zabráni sa prenikaniu neželaných zvukov z okolia, zároveň sa eliminuje cirkulácia chladného vzduchu do domácnosti, čím dokážete zabezpečiť maximálnu energetickú úsporu. Za tieto vlastnosti môžu kvalitné materiály a trojité sklo. Všetky izolačné vlastnosti sú znásobené trojitým tesnením. Celé okná tvoria kvalitné drevené konštrukcie, ktoré majú hliníkový kryt. Týmto spojením je docielená vysoká pevnosť okien a odolnosť voči vetru, teplu a mrazu.

Okná, ktoré sa hodia všade

Drevohliníkové okná sú vyrábané v rôznych farebných prevedeniach, takže si môžete vybrať také, ktoré zvýraznia prvky domu, ale tiež exteriéru. Keďže je v ponuke viacero modelov, treba si uvedomiť, že každý typ je určený na iné podmienky. Podaktoré sú vhodnejšie do nízkoenergetických domov, iné zase do tých pasívnych. Takže, ak máte obavy, či si nájdete tie správne okná pre svoj dom, potom Vás môžeme ubezpečiť, že ich určite nájdete. Ako sa hovorí, na každú dieru existuje záplata, a teda i na každý dom či byt sa dajú nájsť tie správne okná. Stačí, ak sa poriadne poobzeráte po všetkých možnostiach. Pokiaľ si v niečom nie ste istý, radšej sa poraďte s odborníkom. Pri tejto príležitosti si dovolíme tiež predstaviť Eurookná Kunaj, partnera, ktorý nesklame v žiadnom smere. Navštívte jeho stránku a zvážte svoje potreby.   

 

Foto: eurookna-kunaj.sk

Čítané: 3422 x