Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako si vkusne zariadiť kanceláriu?

Datum: 28.02.2016

Trávite tam množstvo svojho času a často sa tam necítite pohodlne. To je realita prevažnej časti ľudí, či už zamestnancov alebo zamestnávateľov, ktorí svoju prácu vykonávajú pomocou počítača a sídlia v kancelárií. Kancelária to nie je len akýsi reprezentatívny priestor, kde umiestnite stôl, stoličku a na to položíte počítač. Z kancelárie musí vyžarovať niečo, čo Vás ako spoločnosť charakterizuje. 

Kancelária je často prvým miestom, kde sa stretnete s potenciálnym klientom a tento prvý dojem musí byť absolútne perfektný.

Začnite od stola

Stôl, stolička a celkový priestor pre Vás či zamestnancov je azda tým najdôležitejším. Všetky kancelárske stoličky by mali byť jednotné, aby ste vzbudili dojem celistvosti hneď na úvod. Pri výbere kancelárskej stoličky musí rozhodovať jej kvalita a nie cena. Drvivá väčšina stoličiek do kancelárie dbá na chrbát a poskytuje rôzne výstuhy v tejto oblasti. Klasika v podobe dreveného stola je vhodná do drvivej väčšiny kancelárií, do tých najmodernejších sa zasa viac hodia sklené stoly, ktoré sa však ťažie udržujú v čistote. Pre svojich klientov a návštevníkov vytvorte v rámci kancelárie zónu, kde ich môžete usadiť a prebrať s nimi všetko potrebné. Vyhnite sa farebným plastovým stoličkám vhodných do záhrady, na mieste je určite kvalitnejšia sedačka a konferenčný stôl.

Zlaďte všetky farby a doplnky

Ako sme už vyššie spomenuli, celistvosť je určite dôležitá. Ak aj máte na stenách rôzne poličky, diplomy, ocenenia, obrazy, určite im dajte rovnaký šat a štýl. Veľmi vkusné je v každom prípade drevo, ale taktiež aj sklo či chróm. Váš kancelársky nábytok vyberajte tak, aby ste k nemu mohli kombinovať aj ostatné prvky. Kovový nábytok nechajte do dielne, Vy si rozhodne vyberte nábytok z iného materiálu. Nebojte sa ani výraznejších farieb, ak dokážu osviežiť Váš priestor a vytvoriť príjemnú atmosféru. 

Čítané: 3753 x