Rozšírené hľadanie
Piatok 10. Máj 2024 |
meniny má Viktória

Ako vybrať ideálne vchodové dvere?

Datum: 27.01.2019

Rekonštruujete byt, staviate vytúžený rodinný dom alebo ste sa konečne rozhodli pre výmenu starých dverí za novšie a krajšie? Nech už je ten dôvod akýkoľvek, na dverách v žiadnom prípade nešetrite! 

Ideálnou voľbou sú bezpečnostné vchodové dvere, ktoré vás ochránia pred neželanou návštevou a zároveň dodajú vašej domácnosti neodolateľný šmrnc. Avšak čo si všímať pri ich výbere?

Vyberajte podľa referencií od ostatných zákazníkov

Vaše vytúžené vchodové dvereeurookná vyberajte v prvom rade podľa referencií na internete, ktoré vám napovedia, či je vami vybraný predajca skúsený a zároveň, či sú produkty skutočne kvalitné. Nechajte si dvere naceniť a v konečnom dôsledku sa rozhodnite podľa ceny, ktorá je taktiež pre väčšinu z nás kľúčová. Pozor, tie najdrahšie dvere nemusia byť automaticky aj najkvalitnejšie!

Nie je cena ako cena

U samotných vchodových dverí si všímajte ich konštrukciu, použitie materiálov, bezpečnostnú triedu a počet istiacich bodov. Okrem toho sa informujte o cene bezpečnostných zárubní, pretože staré zárubne znižujú vlastnosti bezpečnostných dverí, čo pochopiteľne nechce nikto z nás. Vchodové dvere by mali v prvom rade tepelne izolovať a chrániť vás pred prípadným nebezpečenstvom, no ak žijete v ruchu veľkomesta, siahnite po dverách, ktoré zvukovo izolujú. Pre mnohé rodiny sú voľbou číslo jeden protipožiarne dvere, ktoré sa hodia všade tam, kde hrozí riziko vzniku požiaru – v panelákových domoch, výrobných halách či skladových priestoroch. Cenu vchodových dverí či okien porovnávajte s ohľadom na obsiahnuté položky, aby ste neboli nemilo prekvapení s výslednou cenou u ponuky, ktorá sa spočiatku javila ako najvýhodnejšia. Všeobecne neodporúčame rozhodovať sa len na základe ceny. Treba si uvedomiť, že spoľahlivosť predajcu, odbornosť personálu, záruky či servis sú ďalšie aspekty, ktoré pri výbere zohrávajú významnú rolu.

Čítané: 3639 x