Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Aké dekorácie do bytu sú práve v kurze

Datum: 02.12.2020

Máte komplet zariadený byt a stále sa vám zdá, že v ňom niečo chýba? Bývanie nie je len o nábytku, ale aj o doplnkoch a dekoráciách.

Vhodne zvolené dekoratívne prvky vedia rozžiariť, zútulniť či dodať poslednú pomyselnú bodku k dokonalosti. Zabudnite však na malé zaprášené sošky z nedávnej minulosti. Dekorácie súčasnosti sú úplne o niečom inom. 

Nemiešajte štýly a dobre si premyslite, čo chcete

Dekorácie musíte vždy vyberať s ohľadom na zvyšok zariadenia miestnosti. Všetko by malo ladiť a byť dokombinované do jedného štýlu. Doplnky by mali byť naozaj doplnkom. To znamená dosiahnutie zvýšenia vizuálneho efektu celého priestoru pomocou doplnkov. Zároveň sa zamerajte na účelovosť. Iné doplnky sa hodia do spálne a iné do obývacej miestnosti. Z čoho všetkého môžete vyberať? Základom sú koberce, ktoré sa čoraz viacej vracajú do moderných domov zariadených v akomkoľvek duchu. Nie sú len dekoráciou, ale aj praktickým kúskom, ktorý zahreje nohy počas zimných mesiacov. Do obývačky si môžete zaobstarať rôzne ozdobné vankúšiky alebo deky, ktoré ochránia sedaciu súpravu. Nezabúdajte ani na kvalitné závesy alebo záclony. V obývačke dobre vyzerajú taktiež zrkadlá so zaujímavým rámom, stojany s kvetmi, stolčeky alebo maxi sviečky. Do kuchyne sa hodia dekoratívne vázy, misky či nástenné hodiny. Do spálne si kúpte nevšedný obraz, lampu alebo odkladací stolček. Veľkou výhodou je, že výrobcovia dekorácii medzi sebou súťažia. Vďaka tomu budete mať v obchodoch naozaj z čoho vyberať. S ohľadom na design môžete vyberať napríklad aj spotrebiče. Tipy na tie najlepšie nájdete na portáli Arecenze.sk.

 

Čo je momentálne trendy

Severský neznamená studený

Dá sa povedať, že v každej dekoratívnej maličkosti je cítiť škandinávsky štýl. Nie je sa čomu čudovať, keďže ide o štýl hlásajúci návrat k prírode a ekológií. Je to štýl harmonicky ladiaceho nábytku s dekoráciami. Vyznačuje sa jednoduchosťou a minimalizmom, ktorý lahodí oku. Svetlé farby opticky zväčšia aj priestory menších bytov. Ak k nim doplníte obrovské zrkadlá, získate naozaj zopár metrov navyše. V takomto štýle nájdete v trendovej domácnosti úplne každú dekoráciu. Aj v oblasti diek, vankúšov či prehozov. Prím hrajú prírodné materiály v tlmených farbách. Jednoduché, ale príjemné na dotyk sú prikrývky vyrobené z ľanu alebo bavlny. Úplne zabudnite na farebné deky ako od kolotočiarov. Menšie kusy nábytku ako odkladacie stolčeky alebo malé poličky by mali byť taktiež vyrobené v svetlejších farbách.

Sklo a malé zvláštnosti

Posledné roky sa nenápadne vkráda do každej miestnosti sklo. Nielen vo forme vázičiek alebo misiek. Dekoratívne sklo tvoriace priečku medzi kuchynskou a obývacou časťou dodá miestnosti čistý, moderný nádych. Sklenené môžete mať taktiež stolčeky, kuchynskú dosku alebo zábradlie. Komplet presklené knižnice pôsobia veľmi otvoreným dojmom. Do políc môžete vložiť studené osvetlenie vo forme LED pásikov a o večernú harmóniu budete mať postarané. Nestarnúcimi a vždy modernými dekoráciami budú obrazy. Nemusia to byť len diela známych autorov. Vsaďte na koláže z dovoleniek alebo vlastnoručne maľované obrazy podľa čísiel. Ak chcete byť výnimoční, nahraďte obrazy nástennými kobercami. Alebo vytapetujte časť izby tapetou s pozoruhodným vzorom. Na záver sa pohrajte so svetlom. Dômyselne umiestnená lampa zmení atmosféru aj tomu najčernejšiemu a najmenej zaujímavému kútu vo vašom byte.

 

 

Čítané: 2491 x