Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Nemusíte čakať na dobré počasie, ratanové lehátka v záhrade ostanú po celý rok

Datum: 23.06.2021

Tiež vás to do záhrady ťahá v každom ročnom období? Bez ohľadu na to, či je vonku slnečno, alebo sa chystá k búrke, či všade šuchocú farebné listy alebo je krajina pokrytá bielym popraškom? 

ratanové lehátka v záhrade ostanú po celý rok

Aby sme si vychutnali všetky pohľady, vône a nasali atmosféru, potrebujeme vhodné záhradné sedenie. Ratanové lehátka by mali byť neoddeliteľnou súčasťou každej malej i veľkej záhrady.

Lehátka z umelého ratanu ozdobia záhradu

Niekto chodí do záhrady len pracovať, iný sa v nej radšej venuje psychickému aj fyzickému relaxu. Na to ale treba mať vhodné prostredie. Nehovoríme len o úprave okolia, ale taktiež o možnosti mať sa kde pohodlne a na úrovni usadiť. Veď aj záhradný nábytok sa podieľa na dizajne vašej záhrady a podľa toho, aký si vyberiete, vám bude roky slúžiť. A čo v záhrade určenej na relax určite nesmie chýbať? Záhradné lehátko, alebo ak sa chceme vyjadriť pekne spisovne, ležadlo. Materiálové vyhotovenie ležadiel môže byť rôzne (plastové, drevené a pod.), no ak hľadáme nábytok, ktorý má čo-to vydržať a aj po rokoch vyzerať ako nový, a navyše nestratiť nič zo svojho šmrncu, určite je tou najlepšou možnosťou voliť ratanové lehátka. Vďaka rozmanitým farebným prevedeniam a prírodnému dizajnu sa hodia skutočne každej záhrade, bez ohľadu na jej štýl či ostatné druhy nábytku, ktoré v záhrade dominujú. Záhradné ratanové lehátka sú totiž ako také chameleóny, okoliu sa prispôsobia vďaka nevtieravému dizajnu, no zároveň záhradku ozdobia.

Výhody ratanových ležadiel

Dôvodom, prečo sa na ratanové lehátka môžeme v záhrade spoľahnúť po celý rok, je ich odolnosť voči poveternostným vplyvom. Umelý ratan sa totiž nezľakne ani slnečných lúčov (nevybledne, nevyschne a nepopraská), ani dažďa, či mínusovým teplotám. Opaľujete sa a zrazu príde búrka? Stačí schovať mäkučké podušky, ale s ležadlom sa trápiť nemusíte. Po daždi rýchlo vyschne alebo ho stačí pretrieť suchou handričkou. V zime sa zasa nemusíte trápiť s úschovou ratanových lehátok, prečkajú ju rovnako dobre na krytej terase, ako aj pod pergolou. Samozrejme, ak im doprajete ochranné obaly, záhradný nábytok vám bude za to vďačný, minimálne preto, že si zachová čistotu aj v čase jeho nepoužívania. Ratanové ležadlá sú skrátka nezničiteľné a vďačia za to odolnému polypropylénu. Jednoduchá je aj ich údržba. Umelý ratan je hladký, lehátka stačí pretrieť handričkou alebo z času na čas vystriekať prúdom vody, aby sa zbavili nánosov prachu.

Relaxujte na ratanovom lehátku po celý rok!

Ratanové lehátka sú skvelým doplnkom každej záhrady. Relax poskytnú ako poležiačky, tak i posediačky, a to vďaka polohovateľnej opierke a mäkkej poduške. Vyzerajú skvelo pri bazéne, na terase, ale aj hocikde na tráve, či sa opaľujete, alebo si práve užívate nedeľný spánok pod čerešňou či pri vode. Na jar si na ležadle naplánujete kvetinovú výsadbu, v lete odpočiniete po záhradných prácach či náročnom pracovnom týždni, na jeseň si zakrytí dekou vychutnáte teplý čaj a v zime podľa počasia sa osviežite na čerstvom vzduchu, avšak na ležadlo si radšej nesadajte, aby ste vonku neprechladli. Radšej ho nechajte odpočívať pod plachtou, nech si vyčká na svoju chvíľu.

 

Čítané: 2571 x