Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Kuchyne pod drobnohľadom

Datum: 07.04.2010

Otestovali sme pre Vás ponuku kuchynských liniek známeho internetového predajcu Nabytok-a-Interier.sk. A aby toho nebolo málo, pozreli sme sa rovno na drezy Pyramis, ktoré sa dajú u neho taktiež zakúpiť. Takže! Z čoho je možné si vyberať a čo je možné odporučiť?

Kuchyne NIKA

Prvé, čo nás zaujalo, bola ucelená výrobná rada kuchýň NIKA od najväčšieho Europského výrobcu, firmy Black Red White. Už samostatné meno tohto výrobcu je zárukou rozumnej ceny a dobrej kvality, ako i ďalších nábytkov, ktoré vyrába. Na stránkach predajcu nájdete typizované zostavy kuchýň NIKA, tak aj možnosť zoskladania si kuchýň  po skrinkách. Čo je to vlastne tá typizovaná kuchyňa? V podstate je to predom navrhnutá zostava, ktorej rozmery sú stavané tak, aby pasovala do väčšiny štandardných bytov. Obsahuje teda tie najdôležitejšie skrinky, ktoré v kuchyni nesmú chýbať, ako napríklad skrinku 40 so zásuvkami a skrinku 80 pod drez. Ďalšie  skrinky sa potom odlišujú podľa jednotlivých typov. V ponuke je momentálne 30 rôznych typizovaných kuchýň NIKA, ktoré sa odlišujú farbou a frézovaním dvierok, alebo rozmermi. Vyberať si tak môžete z veľkosti kuchýň 180 cm, 240 cm, 250 cm a 260 cm, pričom výrobca Black Red White pripravil pre rozmer 260 cm aj verziu kuchyne Fantazia, ktorá zaujímavejšie spracovanie a hodí sa pre tých, ktorí chcú mať doma niečo iné ako ostatní.

Pokiaľ nechcete mať doma len štandardnú kuchynskú linku, ktorú si jednoducho vyberiete z toho čo navrhol niekto iný, môžete vziať do ruky meter, ceruzu a papier a navrhnúť si vlastnú zostavu. Na výber potom máte 28 kuchynských skriniek NIKA, z ktorých môžete poskladať kuchyňu na mieru Vašemu priestoru aj peňaženke. Každá z týchto kuchynských skriniek sa vyrába v niekoľkých desiatkach typov dvierok, čo sa farby a tvarov týka.

A pozor – máme pre Vás tip! Ak si zrátate cenu jednotlivých skriniek typizovanej zostavy kuchyne NIKA, prídete na to, že zostava vychádza rozhodne lacnejšie ako súčet cien jej jednotlivých dielov. Takže môžete veľa ušetriť, ak si zakúpite typizovanú kuchyňu a k nej už len pár skriniek k dotvoreniu celku podľa svojich predstáv.

Dôležitý je aj drez. Tieto kuchyne majú štandardne skrinku 80 určenú pre celoplošný drez. Tento drez nájdete taktiež v ponuke firmy.

 

Kuchyne Stolkar

V ponuke ich nájdete ako akčné kuchyne. Tento názov môže zvádzať k domnienke, že sa jedná o nejaké druhoradé produkty. Avšak, tieto kuchyne sa na Slovensku predávajú už roky a ich priaznivá cena je skôr výsledkom obchodnej politiky výrobcu zameraného na cenu viac ako na značku. U týchto kuchýň taktiež nájdete kuchyne typizované a jednotlivé skrinky z ktorých si môžete vytvoriť vlastnú zostavu. U typizovaných prevláda ponuka prispôsobená hlavne pre náš trh – kuchynské linky s rozmerom 240 cm, ktorý je v našich bytoch bežný.

Kuchyne Stolkar sa od kuchýň NIKA líšia dizajnom. Ponuka je oveľa širšia, obzvlášť čo sa týka typov a farieb dvierok. Nájdete tu kuchyne s červenými či zelenými dvierkami, veľmi modernú  kuchyňu Lungo, ktorá má tmavé dvierka wenge s vkladanými pásikmi svetlej farby, alebo obľúbenú klasickú kuchyňu Naďa vo farbe hruška či calvados. V ponuke nájdete aj kuchyne s luxusnými patinovanými dvierkami ako je napríklad kuchyňa Country a kuchyne s lesklými fóliovanými alebo lakovanými dvierkami, ktoré sa hodia do moderných interiérov.

 

Drezy Pyramis

Ak si vyberiete ku kuchyni pacovanú dosku vkuse, môžete použiť namiesto celoplošného drezu aj drez vstavaný, ktorý sa inštaluje do otvoru vyrezaného v pracovnej doske kuchyne. Spoločnosť PYRAMIS, ktorá je prezentovaná v ponuke tohto predajcu, je Grécka firma u ktorej jej 50 ročná tradícia bude zárukou Vašej spokojnosti. Pri výbere si musíte rozmyslieť, aký drez bude pre Vás najvhodnejší. Pokiaľ bojujete s priestorom, môžete kúpiť  malý drez bez odkvapkávacej plochy, buď guľatý, alebo hranatý. Pokiaľ máte miesta trochu viac, môžete si vybrať drez s odkvapávacou doskou, na ktorú potom budete odkladať riady. Pre tých, ktorý to s varením myslia vážne, sa hodia drezy s oplachovacou miskou, v ktorej si môžete oplachovať potraviny pred varením a zjednodušiť si tak prácu. Pokiaľ si naviac kúpite špeciálnu krájaciu dosku k drezu, môžete do oplachovacej misky krájať rovno potraviny a ušetriť tak čas. Väčšie rodiny potom ocenia dvojdrezy, kde se ľahšie umýva riad a pripravujú sa suroviny na varenie.

Špeciálna kategória sú rohové drezy, ktoré sú čím ďalej tým viac obľúbené v moderných kuchyniach a naviac z hľadiska ergonómie sú pre prácu v kuchyni tie z najvhodnejších.

Okrem klasického nerezu sa dnes pri výrobe drezov používajú aj luxusnejšie materiály. Tieto, samozrejme, nechýbajú ani v ponuke Pyramisu. V prvej rade sa jedná o pyragranitové drezy – teda drezy vyrobené z umelého kameňa - granitu, ktorý má vysokú odolnosť a nie sú na nich tak vidieť nečistoty ako na nerezovom plechu. Naviac granit u týchto drezov môže byť vyrobený v rôznych farbách a odtieňoch a môžete tak drez farebne zladiť s kuchyňou alebo pracovnou doskou. Okrem nich Pyramis začal vyrábať aj luxusnú sériu designových drezov, ktoré sa vyznačujú zaujímavým spracovaním, moderným tvarom a sú vyrobené z lešteného nerezu, prípadne z nerezu kombinovaného s tvrdeným čiernym sklom. Takýto drez Vašej kuchyni určite hanbu neurobí!

 

Pokiaľ sa Vám z tohto veľkého výberu drezov a kuchynských liniek nezatočila hlava, pozrite sa sami na stránky nábytok-a-interiér.sk a zistíte tak ako my, že zariaďovanie interiéru s týmto e-shopom môže byť hračka.

Čítané: 814 x