Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Praktické komody a ich mnohostranné využitie. Kde nájdu svoje uplatnenie?

Datum: 29.07.2022

Komody sú jedným z najpraktickejších úložných priestorov. Aj keď ide nábytok, ktorý bol pôvodne navrhnutý za účelom odkladania oblečenia, dnes je ich využitie omnoho všetrannejšie.

Praktické komody

Vďaka širokej škále ich veľkostných prevedení, nájdu komody svoje uplatnenie nielen v spálni. Kde ich využitie môžete ešte oceniť?

Komody v našich domácnostiach zvyčajne plnia funkciu doplnkového úložného priestoru. Hneď po skriniach do spálne ide o druhý najpoužívanejší odkladací prvok v tejto miestnosti. Čo tak pre zmenu vsadiť na inú izbu? Využitie komody je širšie, ako si myslíte.

Komoda do predsiene a chodby

Aj keď priestranné šatníkové skrine plnia svoju úlohu v predsieni takmer dokonale, pre lepšiu organizáciu drobných položiek a sezónneho oblečenia, je dobrým nápadom zakomponovať do tohto priestoru aj šikovnú komodu. Svoje uplatnenie tu nájde aj komoda na topánky - praktická skrinka so štandardnými zásuvkami alebo výklopnými dvierkami, ktorá sa zmestí aj do stiesnených priestorov (nájdete napr. vysoký model, ktorý nezaberá veľa podlahovej plochy alebo nízku skrinku so sedátkom).

Komoda do detskej izby

Výbornú funkciu dokáže tento kus spĺňať napríklad v detskej izbe, a to primárne z pohľadu praktickosti - komada môže v tomto prípade slúžiť hneď viacerým účelom. Rodičia určite ocenia komodu s prebaľovacím pultom, v ktorej budú mať hneď po ruke odložené všetky potrebné hygienické pomôcky pre bábätko. Keď dieťa vyrastie, podložku na prebaľovanie jednoducho odmontujú a deti budú môcť komodu so zásuvkami využívať ako bežný kus nábytku, napríklad na skladovanie oblečenia a hračiek.

Komoda do obývačky

Nízka a úzka komoda v obývačke dokonale splní úlohu stolíka pod TV a zároveň poskytne dostatok úložného priestoru na potrebnú elektroniku. Alebo z nej urobte koncový stolík nachádzajúci sa vedľa pohovky, na ktorý umiestnite dekorácie či stolovú lampu - myslite však na to, že výška takejto komody môže byť maximálne v úrovni operadiel sedacej súpravy.

Komoda do kuchyne a jedálne

V rustikálnom a provensálskom štýle zariaďovania kuchýň nie sú komody (zvyčajne biele komody alebo komody z masívu) ničím neobvyklým, dnes však vďaka ich praktickým vlastnostiam nachádzajú svoje miesto aj v modernom interiérovom dizajne. V týchto priestoroch poslúži nizka komoda napríklad ako príborník, pričom vrchná časť môže byť využívaná na servírovanie občerstvenia pri rodinných oslavách. Vysoká komoda môže dokonca nahradiť funkciou ostrovčeka - moderný prvok kuchyne. Alebo tu jednoducho budete skladovať kuchynský riad a trvanlivé potraviny (čaj, káva, strukoviny atď.).

Čo si z tohto článku odniesť? No rozhodne informáciu, že komody majú mnohostranné využitie kdekoľvek vo vašej domácnosti. Okrem spomínaných miestností to môže byť napríklad aj kúpeľňa, pracovňa či dokonca garáž a veranda.

 

 

Zdroj foto: New Africa / Shutterstock.com

Zdroj foto: Pixel-Shot / Shutterstock.com

Čítané: 2382 x