Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Kvalitnú drevenú terasu začnite riešiť už v zime

Datum: 21.12.2022

Drevená podlaha na terase alebo balkóne je skvelým doplnkom vonkajšieho obytného priestoru. 

Kvalitnú drevenú terasu začnite riešiť už v zime

Decking sa za posledných desať rokov stal veľmi populárnym a je vyhľadávanou možnosťou.

Ak viete, že túžite po drevenej podlahe do exteriéru, nečakajte na prvé jarné slnko. Začnite ju riešiť už v zime.

Dôvod je jednoduchý. Na jar je každoročne na tento sortiment veľký nápor a môže sa stať, že vaša preferovaná farba nebude dostupná. V zime sú skladové zásoby dobré a ceny sú mimo sezónu priaznivejšie. Navyše, množstvo dodávateľov vyprázdňuje sklady, aby uvoľnilo miesto na nové, trendovejšie vzory, a tak môžete natrafiť dokonca na výpredaj. Ak hľadáte najlepšiu cenu a dostupnosť materiálu, zima je na nákup terasovej podlahy najlepším obdobím.

Okrem toho, možno chcete prerábať celú terasu alebo balkón. Exteriérový nábytok, dekorácie alebo gril - to všetko kúpite mimo sezóny za oveľa lepšiu cenu. Ak si vyberiete podlahu, budete mať dostatok času zladiť k nej ostatné zariadenie.

Okrem najlepšej ceny a dostupnosti terasovej podlahy budete mať dostatok času na prípravu podkladu

Ak neriešite balkón, ale vonkajšiu terasu, potrebujete sa pripraviť. Pokiaľ ide o montáž drevenej „podlahy“ vonku, existujú v podstate dve možnosti. Prvou je ísť tradičnou a konvenčnou cestou vonkajšej terasy, druhou je pokúsiť sa položiť podlahu rovnakým spôsobom ako vo vnútri, ale vonku.

V každom prípade potrebujete základ. Ak chcete položiť palubu alebo vonkajšiu drevenú podlahu priamo na zem, budete musieť vytvoriť pevnú kostru, na ktorej ju postavíte. Môžete sa rozhodnúť položiť betónový základ alebo môžete postaviť drevenú konštrukciu, na ktorú položíte palubu.

Ak nakúpite podlahu v zime, môžete hneď, ako budú priaznivé jarné teploty, riešiť podklad a následnú inštaláciu podlahy. To isté platí aj o balkóne. Skončia mrazy a vy môžete riešiť kladenie podlahy. No a keď prídu prvé teplé dni, už budete pripravení na sezónu a celú si ju tak môžete užiť na novej terase alebo na balkóne.

Kontaktujte našich expertov. Pomôžeme vám s výberom drevenej podlahy do exteriéru.

 

 

 

Čítané: 2334 x