Rozšírené hľadanie
Nedeľa 28. Apríl 2024 |
meniny má Jarmila

Kriedové farby na stenu – Krok k oživeniu interiéru

Datum: 29.10.2023

Pre oživenie interiéru alebo tiež pre celkovú zmenu vyžarovania vnútorných priestorov neexistuje lepší spôsob, ako premaľovať steny. Na trhu nájdete veľké množstvo interiérových farieb, z ktorých kvalitou i konzistenciou vyčnievajú kriedové farby na stenu.

Kriedové farby na stenu – Krok k oživeniu interiéru

S týmito farbami vám pôjde natieranie od ruky a výsledok bude nad vaše očakávania. Čo sú to kriedové farby na stenu a aké majú výhody oproti iným druhom farieb?

Čo sú kriedové farby na stenu?

Kriedové farby na stenu sú typom interiérovej farby bez škodlivých látok a toxicity. Ich zloženie je hutné, no farba sa dobre nanáša. Kriedová farba na stenu je jednoduchá na aplikáciu, pretože stačí jediná vrstva a povrch bude dokonalé prerytý. Textúra kriedových farieb je hladká a odtiene nádherne sýte. Kriedové farby na trhu nájdete tiež ako farby na drevo a dokonca na čalúnený nábytok.  

Ako používať kriedové farby na stenu?

Kriedové farby na stenu majú široké spektrum použitia v interiéroch. Okrem natierania stien ich môžete využiť na vymaľovanie podlahy. Kriedovú farbu netreba ničím riediť. Postup pri natieraní stien touto farbou je rovnaký ako u iných druhov farieb. Steny očistite, prípadné nerovnosti vyplňte tmelom a môžete začať s prácou. Na nanášanie farby sa dá použiť štetec i valček.

Aké sú hlavné výhody kriedových farieb na stenu?

Kriedové farby vytvárajú matný povrch a nádhernú štruktúru

Jednou z hlavných výhod kriedových farieb na stenu je matný povrch, ktorý vytvárajú. Matné odtiene pohlcujú svetlo a vytvárajú v priestore útulnú atmosféru. Povrchová textúra tejto farby dodáva stenám vizuálnu rozmernosť. S kriedovou farbou je možné vytvoriť rôzne efekty, napríklad efekt betónu. Farba dobre drží na stenách i podlahe.

Rozmanitá farebná škála plná sýtosti

Kriedové farby na stenu sú dostupné v širokej palete farieb od klasických odtieňov bielej a sivej až po výrazné farby ako atramentová, zelená a červená. Táto rozmanitá farebná škála umožňuje vytvárať rôznorodé a výnimočné dizajny. Vyberte si odtieň podľa vašich preferencií a vytvorte z vášho domova jedinečný priestor.  

Jednoduchá aplikácia a vysoké krytie

Kriedové farby na stenu sú známe svojou jednoduchou aplikáciou. Nepotrebujete žiadne špeciálne nástroje a ani veľa skúseností s maľovaním. Stačí vám štetec a kriedová farba. Ak sa vám výsledok nepáči, môžete farbu jednoducho premaľovať novou vrstvou farby. Hutnosť farby však za normálnych okolností nevyžaduje viac ako jednu vrstvu náteru. Kriedové farby zrejú postupne, čím vytvoria veľmi odolnú vrstvu na stene alebo podlahe. Následne je ich možné umývať.

Ekologická farba bez škodlivých látok

Kriedové farby na stenu sú ekologickou voľbou pre tých, ktorí dbajú na životné prostredie. Sú vyrábané z prírodných zložiek a neobsahujú toxické chemikálie. Kriedové farby získali certifikát bezpečnosti EU EN71-3. Ide o farby, ktoré preferujú profesionálni maliari i domáci majstri.

 

 

 

Čítané: 1605 x