Rozšírené hľadanie
Pondelok 29. Apríl 2024 |
meniny má Lea

Ako na čistú a hygienicky nezávadnú vodu v bazéne

Datum: 30.10.2023

Za horúcich letných dní nie je nič príjemnejšieho ako osviežujúce plávanie v čistom bazéne. Ako zabezpečiť, aby bol bazén hygienický nezávadný?

Ako na čistú a hygienicky nezávadnú vodu v bazéne

Kľúčom k udržiavaniu ideálneho stavu bazéna sú moderné čerpadlá a elektromotory, ktoré pracujú ako srdce a mozog vášho bazénového systému.

Ako funguje čerpadlo v bazéne?

Čerpadlo je kľúčovým prvkom pre správne fungovanie filtrácie v bazéne. Jeho úlohou je čerpať vodu z bazéna cez filtračný systém a vracať vodu späť do bazéna. Tento proces sa neustále opakuje, čím sa zabezpečuje cirkulácia a filtrácia vody. Elektromotor, ktorý poháňa čerpadlo, je základnou hnacou silou tohto procesu. Elektromotor je zárukou, že filtračný systém bude fungovať bez problémov a filtrácia bude prebiehať kontinuálne. Pri výstavbe bazéna pri rodinnom dome sa zamerajte na obchody, ktorú ponúkajú predaj elektromotorov a čerpadiel známych značiek.

Prečo je filtračný systém v bazéne dôležitý?

Bezchybné fungovania čerpadla a celého filtračného systému je kritickým procesom pri udržiavaní čistoty bazénovej vody. Avšak nielen filtračný systém je cestou k hygienicky neškodnému prostrediu v bazéne. Vy sami sa musíte o čistotu pričiniť tak, že budete do bazéna pridávať chemické látky určené na čistenie bazénovej vody. Zachová sa tak správna rovnováha pH a chlóru, čím sa zabráni rastu baktérií a iných nečistôt. Jedine v prefiltrovanej a chemicky čistenej vode si môžete užívať zábavu v bazéne bez rizika vzniku zdravotných problémov. Keď sa zameriate na výber obchodu, kde ponúkajú predaj elektromotor a iných súčastí bazénovej filtrácie, overte si záruku a možnosti servisu. Znížite tak náklady na údržbu bazéna.

Čo všetko zabezpečuje filtračný systém v bazéne?

Systémy čerpadla, filtrov a elektromotoru pomáhajú udržiavať čistotu vody tým, že neustále cirkulujú a filtrujú nečistoty. Čerpadlo sa postará o to, aby sa voda z bazéna dostala do filtračného systému. Tam sa voda prečistí a vráti sa späť do bazéna. Dobre udržiavaný filtračný systém dokáže za deň prefiltrovať kompletný objem vody v bazéne niekoľkokrát.

Udržiavaním stavu vody v bazéne znižujú filtračné systémy riziko vzniku nebezpečných baktérií a zabezpečujú, že voda je bezpečná na plávanie. Vďaka filtrácii sa chemikálie použité na čistenie v bazéne rovnomerne rozptýlia.

Len samotná filtrácia nestačí

Čistenie bazéne nedokáže zabezpečiť len samotný filtračný systém. Musíte s pričiniť o to, aby ste mali bazén v dobrej kondícii. Na čistenie popadaného lístia či trávy sa využívajú bazénový podberák a skimmer. Okrem toho je vhodné si zakúpiť bazénový vysávač, aby ste dokázali vyčistiť dno bazéna. Ťažšie nečistoty ako je štrk a piesok filtračný systém nedokáže vyčistiť. Preto je nutné usadené nečistoty pravidelne vysávať.

 

Čítané: 1355 x