Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Neviete si vybrať manželskú postel? My vám poradíme

Datum: 01.11.2011

Vybaráte manželské postele a neviete si dať rady? Nemáte jasné predstavy, alebo plánujete vyberať viac-menej len podľa intuície a vkusu? Poradíme vám,  ako na to.

Koľko to meria?

Nábytok by nás mal zaujať nielen svojím designom, ale mali by sme pri jeho výbere dbať i na jeho rozmery. Rozmery pre manželské postele, ale i jednolôžkové sú jedným z dôležitých kritérií uplatňovaných pri jej výbere. Ak máte malú spálňu a vyberiete si doslova obrovskú posteľ, môže sa stať, že vám nezostane miesto na nejakú tú skriňu alebo komodu a do postele budete skákať priamo z dverí. 

Ak nemáte priestrannú spálňu, je dobré popozerať sa po rozmerovo menšej posteli, aby ste mali dostatok miesta na ďalší nábytok, ako aj dostatočný voľný prístup k posteli z troch strán. Manželské postele sa síce obvykle dodávajú v niekoľkých štandardných rozmeroch, no dajú sa zhotoviť aj postele atypických rozmerov, presne vyhovujúce vašim potrebám. 

Čo to máte v posteli?
Matrac je ďalším významným bodom pri nákupe manželskej postele. Pre kvalitný a zdravý spánok je dôležité zvoliť si správny matrac a tiež vankúš. Ak vás nebrzdí obmedzený rozpočet, zvoľte si kvalitnejšie matrace. 

Nesprávne matrace sú častou príčinou bolestí chrbtice a nepokojného spánku, preto sa na nich neoplatí. Matrac by mal zohľadňovať vašu hmotnosť a je dobré, ak má snímateľný a ľahko udržiavateľný poťah. 

Nakupujte podľa seba

Nábytok online je rýchlou možnosťou, ako si vybrať trendy nábytok z pohodlia domova. Najlepšie je v tomto prípade dať na referencie, ktoré nájdete na tej, danej stránke. Predaj nábytku ponúkajú veľké obchodné centrá, ako i špecializované predajne. Je len na vás, či si zvolíte okružné jazdy po obchodoch, alebo surfovanie po internete.

Čítané: 909 x