Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Matrace v akcii

Datum: 10.11.2011

Ako si vybrať správny matrac za dobrú cenu? Lákajú Vás neodolateľné nápisy matrace akcia? Kritérií, ktoré by ste mali zvážiť je viacero, nielen cena

1) Budúce užívanie matracu
Rozhodne je dobré si ujasniť na aké účely bude matrac využívaný – bude sa na ňom spať každý deň, alebo je len na príležitostné používanie – napríklad matrac na chatu či do hosťovskej izby. Do matraca na každodenné používanie sa určite oplatí investovať viac ako do matraca na občasné využívanie. Tiež je potrebné vedieť, pre koho je matrac určený - či priamo pre Vás alebo pre Vaše deti či je to dar pre Vašich rodičov ktorí sú už napríklad starší a potrebujú špeciálnu úpravu.

2) Rozmery matraca
Nezabudnite si zmerať vnútornú časť postele, aby ste si kúpili matrac, ktorý presne sedí do rámu postele. Nie je nič horšie ako keď Vám domov príde novucicky matrac, ktorý sa do postele nezmestí.


3) Tvrdosť matraca
Odborníci odporúčajú spať na matraci tvrdom až stredne tvrdom. Takto si zaistíte dobré prekrvenie chrbtového svalstva a zároveň nedochádza k jeho ochabnutiu. Samozrejme rozhodujúcu úlohu tu hrajú Vaše osobné pocity a to ako sa Vám na matraci leží. V žiadnom prípade by ste si nemali kupovať príliš tvrdý alebo príliš mäkký matrac. Odporúčame teda vyskúšať a urobiť si vlastný názor na komfortný odpočinok. Celkom dobrým riešením je obojstranný matrac, ktorý je z jednej strany tvrdý a z druhej mäkšší, tak si môžete strany striedať podľa momentálnej nálady.


4) Váha človeka
Matrace sa delia aj podľa váhy a u každého výrobku nájdete aj maximálnu nosnosť matraca. Ak hľadáte matrac s väčšou nosnosťou - pozrite sa na ponuku matracov na mieru.

5) Cena
Ceny matracov sa pohybujú od veľmi lacných až po drahšie, kvalitné. Posúďte sami aká investícia je pre Vás prijateľná. Nezabudnite, že prespíme viac ako jednu tretinu života.Ak sa rozhodnete pre drahší, kvalitnejší matrac, môžete očakávať aj dlhšiu životnosť. Na slovenskom trhu sú veľmi obľúbené matrace Dormeo a Materasso, ktoré ponúkajú vynikajúcu kvalitu za prijateľnú cenu.

Čítané: 808 x