Rozšírené hľadanie
Piatok 29. Marec 2024 |
meniny má Miroslav

Na cestách s celou rodinou a bicyklami

Datum: 10.05.2021

Prestaňte konečne snívať o tom, ako jazdíte s celou rodinou na bicykloch po pobrežnej promenáde pri mori. Prečo si toľké roky na dovolenke odopierate obľúbenú cyklistiku a zajazdíte si len zopár hodín na požičanom bicykli?

Na cestách s celou rodinou a bicyklami

Je to tak jednoduché. Kliknite na e-shopy alebo zájdite do kamennej predajne a kúpte si nosič na bicykle.

Čo ľudí odrádza od kúpy nosiča na bicykle

Mnohí cyklisti nechajú bicykel počas cestovania na dovolenku doma len z dôvodu, že sa obávajú zhoršených jazdných vlastností vozidla. Tieto obavy nie sú na mieste, pretože máte na výber niekoľko variant nosičov, z ktorých si podľa možností vášho automobilu iste vyberiete. Bicykle si so sebou môžete zobrať dokonca aj vtedy, keď máte na streche pripevnený strešný box. Strešné boxy si s nosičom na ťažné alebo na piate dvere nebudú absolútne prekážať. Je pravdou, že najviac si všimnete na diaľnici automobil, ktorý má bicykle na streche. Prednosť strešnému nosiču dávajú predovšetkým motoristi, ktorí sa obávajú poškodenia bicykla, nemajú ťažné zariadenie alebo neveria nosiču na piate dvere. Strešné nosiče na bicykle sú lacné, ale pre ich montáž musí vozidlo disponovať priečnikmi. Navyše si predstavte, ako zdvíhate do výšky niekoľko bicyklov a pripevňujete ich na strechu SUV. Nevýhodu strešného nosiča je i nutnosť skladania bicyklov pri vjazde do garáže. Samozrejme, že aj riadenie vozidla je o niečo komplikovanejšie.

Najpraktickejšie možnosti vo svete nosičov

V žiadnom prípade sme vás od kúpy strešného nosiča nechceli odradiť. Ak chcete ušetriť a váš bicykel je odľahčený, dobre vám poslúži i tento typ nosiča. Ostatní cyklisti a motoristi sa môžu zamerať na zvyšné dva typy. Nosič bicyklov na piate dvere je dobrou voľbou pre ľudí, ktorí vozia na streche boxy, detské cyklovozíky či surfy a nemajú automobil s ťažným zariadením.  Tento typ nosiča sa nedá pripevniť ku každému kufru, a preto sa u predajcu informujte o kompatibilite s vozidlom. Na druhej strane je nosič na piate dvere skladný, jeho inštalácia je jednoduchá a nemá vplyv na spotrebu vozidla alebo na jeho ovládanie. Musíte však rátať s horšou viditeľnosťou cez zadné sklo a riskujete taktiež poškriabanie skla alebo laku. Víťazom medzi nosičmi na bicykle je už roky nosič bicyklov na ťažné zariadenie. Ak máte vozidlo s ťažným, o inom nosiči neuvažujte. Kúpou tohto nosiča získate pomocníka, ktorý uvezie až štyri bicykle, namontujete ho na ťažné spolu s bicyklami za pár minút, nebude vám prekážať pri jazde a ani v garáži. Prístup do kufra vám umožní sklopenie nosiča, túto možnosť máte dokonca s naloženými bicyklami. Skladacie nosiče na ťažné môžete pokojne nechať namontované na aute celý rok. Jedinou nevýhodou nosiča na ťažné je, že zakrýva poznávaciu značku. Máte dve možnosti. Buď premiestnite zadnú značku na nosič, alebo si zakúpite tretiu poznávaciu značku. Tak čo, už klikáte na e-shop s nosičmi?

 

Čítané: 2719 x