Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Oplatí sa investovať do strešného boxu?

Datum: 11.01.2022

Počas jari začína väčšina rodín plánovať letnú dovolenku. V prípade, že rozhodnutie padne na dovolenku vlastným automobilom, s plánovaním prichádzajú na rad tiež otázky, či kúpiť, alebo nekúpiť strešný nosič a strešný box.

Oplatí sa investovať do strešného boxu?

Nosiče využijete predovšetkým pri prevoze športových potrieb. Strešný box sa dá použiť pri viacerých príležitostiach. Oplatí sa investovať do boxu?

Čo s malým kufrom v automobile?

Niektoré modely väčších automobilov majú napriek bohatým vnútorným priestorom na sedenie len veľmi málo miesta na úschovu batožiny. Kufor vozidla nie je bezodný, a preto vás iste prepadne myšlienka o kúpe strešného boxu alebo nosiča. Športovo založené rodiny sa možno nevyhnú kúpe oboch pomôcok. Hlavne cyklisti sa bez nosiča na bicykle nezaobídu. Ak si k nosiču chcete kúpiť tiež strešný box, tak vám nezostane iná možnosť, ako nosiče bicyklov na ťažné alebo na piate dvere. Vďaka strešnému boxu sa vaše možnosti cestovania enormne zväčšia. Prakticky sa nebudete musieť obmedziť vo výbere toho, čo si na dovolenku zbalíte. Do nosičov s väčším objemom bez problém uložíte športové potreby, oblečenie i detské turistické nosiče pre najmenších členov rodiny. Radíme vám investovať do boxov minimálne strednej triedy, ktoré sa dajú kúpiť za cenu okolo 300 €.

Aký box je pre vás vhodný?

Strešné boxy nájdete v obchodoch v rôznych prevedeniach. Kúpiť sa dajú dokonca aj lacné textilné strešné boxy. Ak budete box využívať častejšie, radšej si priplaťte a investujte do väčšieho a hlavne odolnejšieho strešného boxu. Odolné sú tie, ktoré sa vyrábajú z kombinácie rôznych druhov plastu. Zväčša ide o tuhší ABS plast na spodnej časti a termo plast na veku boxu. Pri výbere sa sústreďte skôr na nižšie a dlhšie boxy. Pozor na to, aby box neprečnieval v zadnej časti vozidla, pretože sa nedostanete do kufra. V prednej časti by mal prečnievať len toľko, aby ste videli na semafory a dopravné značenie. Neodporúčame vám kúpu menšieho a vyššieho boxu. Takýto model nemá aerodynamické vlastnosti a dokáže zvýšiť spotrebu automobilu o 20 %. Strešné boxy sa montujú na priečne nosiče, ktoré je nutné na strechu namontovať ešte pred inštaláciou boxu. Pripojenie boxu k nosičom nie je komplikované, ale pre maximálny komfort počas manipulácie s boxom je najlepšou voľbou model s čeľustným upínaním. Kvôli bezpečnosti prevážaného nákladu si kúpte strešný box s viacbodovým uzamykaním. Na záver musíme podotknúť, že ak nejazdíte často mimo mesta, tak sa vám kúpa strešného boxu až tak veľmi nevyplatí. Myslite tiež na to, že v dome musíte mať dostatok priestoru na uskladnenie boxu.

 

 

 

Čítané: 3173 x