Rozšírené hľadanie
Utorok 23. Apríl 2024 |
meniny má Vojtech

Ako zažiť dokonalé leto?

Datum: 11.05.2022

Teplé počasie nás pomaly nabáda k tomu, aby sme začali uvažovať o tom, ako stráviť letnú dovolenku. Väčšina ľudí sa vyberie do dovolenkových rezortov, budú si užívať ničnerobenie v luxusných hoteloch a jesť miestne špeciality do puknutia.

Ako zažiť dokonalé leto?

Takáto predstava nie je nič pre vás a uvažujete, ako zažiť dokonalé leto bez davov turistov? Nepatríte medzi menšinu. V posledných rokoch sa popularite teší iný typ dovolenky – plavby na jachtách.

Chcem sa plaviť ako morský vlk

Najväčším omylom ľudí túžiacich po dovolenke na mori je obava, že nebudú mať dostatok financií. Nemusíte sa obávať, nejdete kupovať lode na predaj, ale sa plaviť týždeň alebo dva na jachte. Vďaka rozmachu tohto typu dovoleniek je ponuka široká a s ponukou sa samozrejme znižuje aj cena. Stačí sa pozrieť do katalógov cestoviek a zistíte, že pobyt v rezorte pri mori by vás vyšiel viac ako plavba na jachte. V prípade, že sa na prenájme jachty dohodnete celá skupina priateľov a nebudete nároční ohľadom vybavenosti jachty, tak vás týždeň na morskej hladine vyjde do 500 €. Obávať sa nemusíte ani toho, že by ste si museli robiť kapitánsky kurz alebo kurz vodca malého plavidla. Skoro všetky jachty sa dajú prenajať spolu s personálom. Ak ide o väčšiu jachtu, tak okrem kapitána môžete mať po ruke kuchára a čašníka. Dokonalá predstava, všakže?

Čo všetko sa dá na jachte robiť?

Bojíte sa, že sa na jachte budete nudiť? Zaručenie nie. Okrem klasiky v podobe opaľovania sa dá na jachte venovať vodným športom, potápaniu, šnorchlovaniu. Vy sami si vyberáte, kde strávite nasledujúci deň. Z prístavu sa vyberiete spoznávať miestne reštaurácie alebo pamiatky. Očarujúce je naraziť na opustenú pláž, okúpať sa v malej zátoke či len tak pozorovať morskú hladinu, z ktorej vyskočí delfín.

Riziká plavby na jachte

Pre niekoho môže byť plavba na jachte nočnou morou. Ide o dva typy ľudí. Prvá skupina má problémy s morskou chorobou a druhá trpí klaustrofóbiou. Musíte si uvedomiť, že priestory na lodi sú stiesnené. Všetko má svoje miesto, a preto sa občas s ostatnými pasažiermi budete obkračovať. Pozor aj na to, že ak si nevyberiete správnu partiu ľudí, tak vystúpiť z lode sa na mori nedá. Väčšinu ľudí takéto fóbie natrápia a plavbu na jachte si tak zamilujú, že po plavbe začnú prezerať jachty na predaj a samozrejme začnú so šetrením na ďalšie plavby.

 

 

Čítané: 2243 x