Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Lacné, no užitočné cestovné poistenie aj počas dovolenky na Slovensku

Datum: 24.05.2022

Zvažujete letnú dovolenku stráviť na Slovensku? Ani pri pobyte doma by ste nemali zabúdať na cestovné poistenie, ktoré vás nestojí veľa, no vie dosť pomôcť.

Lacné, no užitočné cestovné poistenie aj počas dovolenky na Slovensku

Pri vycestovaní do zahraničia berieme cestovné poistenie ako samozrejmosť, no malo by byť povinnou výbavou na každú dovolenku, aj tú strávenú na Slovensku.

Uvažujete kam na výlet Stredné Slovensko, Východné či Západné Slovensko? Nech už vycestujete kamkoľvek nespoliehajte sa len na bežné životné a zdravotné poistenie. To vám vie v prípade nehody či úrazu pokryť len základné ošetrenie a nevyhnutné liečebné náklady. Špeciálne na pozore by ste sa mali mať ak plánujete tráviť dovolenku aj s vašimi najmenšími ratolesťami.

Čo všetko si viete zabezpečiť cestovným poistením ak sa chystáte aj na výlety s deťmi?

V cestovnom poistení viete mať zahrnutú zodpovednosť za škody na cudzom zdraví alebo majetku, ktoré boli spôsobené neúmyselne. Súčasťou je aj odškodnenie v prípade straty alebo krádeže osobných vecí, právna ochrana či asistencia v prípade poruchy auta alebo iného vozidla. Ak beriete so sebou aj svojho štvornohého miláčika, v poistení máte zahrnuté aj náklady veterinárnej starostlivosti domácich zvierat, či škody, ktoré spôsobí váš domáci miláčik. V balíku poistenia máte zahrnuté aj rizikové a adrenalínové športy, zdravotné asistenčné služby či telefonickú asistenciu v núdzi. Mnohé poisťovne ponúkajú aj špeciálne pripoistenia, ktoré môžu zahŕňať napr. storno pobytu alebo škody spôsobené pod vplyvom alkoholu.

Výhody cestovného poistenia

Hlavnou výhodou je krátkodobé poistenie ako pre jednotlivcov, tak aj pre skupiny. Ďalšou výhodou je možnosť rozšíriť poistné krytie v prípade, že uvažujete kam na výlet do prírody, či v prípade športových podujatí, pracovných ciest či rôznych rekreačných a poznávacích zájazdov. Ak sa chystáte na horskú turistiku viete si poistiť aj náklady Horskej záchrannej služby. Cestovné poistenie pomáha pri kompenzácií nečakaných udalostí. Tuzemské cestovné poistenie vám zaručí ochranu a krytie, ktoré je bežne dostupné len v rámci cestovného poistenia do zahraničia.

 

 

Čítané: 3062 x