Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

5 + 1 dôvodov, prečo zažiť dovolenku na jachte

Datum: 14.07.2022

Závidíte kolegovi, ktorý sa práve vrátil z dovolenky na jachte? Nemusíte len závidieť. Tento typ dovolenky je cenovo dostupný a na dosah ruky ho máte aj vy.

prečo zažiť dovolenku na jachte

 

Stačí presurfovať zopár stránok na internete alebo sa spýtať v cestovnej agentúre. Ponuka dovoleniek na jachte je bohatá a dôvodov, prečo stráviť tento druh dovolenky je ešte viac.

1. Lacná a luxusná dovolenka

Ak chcete zažiť pocit luxusu a zároveň neminúť tisíce eur, je dovolenka na jachte pre vás tá pravá. Nemusíte ihneď kupovať lode na predaj. Jachty sa dajú prenajať aj s posádkou a vybrať si môžete tiež trasu, ktorou sa budete plaviť. Pri výbere vám pomôžu agentúry alebo si celú dovolenku zorganizujte sami.

2. Pocit slobody na nezaplatenie

Každý, kto už strávil dovolenku na jachte, vám potvrdí, že nikdy nezažil taký pocit slobody ako počas plavby. Pocit slobody vyvoláva pohľad do nekončiacej modrej farby a tiež vietor vo vlasoch. Kúpanie sa na otvorenom mori či v opustenej zátoke prinášajú zážitky, na ktoré nikdy nezabudnete.

3. Objavovanie neobjaveného

Jachty na predaj alebo na prenájom vám umožnia objaviť miesta, ktoré by ste zo súše nikdy nevideli a ani na ne nevkročili. Miesta, kde sa dá dostať len po zakotvení na mori alebo malým člnom. Malebné skalné útvary, malé pláže len pre vás a nádherná príroda by navždy zostali ukryté pred vašim zrakom.

4. Sledovanie podmorského života

Na jachte môžete leňošiť, popíjať skvelé drinky, plávať v mori alebo sledovať podmorský život počas potápania. Blízko pobrežia by ste nikdy neobjavili tak pestré podmorské útvary či ryby ako na otvorenom mori.

5. Preč od davov turistov

Dovolenkové rezorty sú preplnené turistami, ale vy na lodi budete so skupinou ľudí, ktorých poznáte. Váš pokoj neohrozia hluční susedia, nepríjemný personál a ani špinavé hotelové reštaurácie. Vy sami si vyberiete spoločnosť, v ktorej strávite dovolenkové dni.

6. Adrenalín i oddych

Na jachte zažijete nielen oddych, relax a pocity slobody, ale tiež občas adrenalín. Morské vlny dokážu byť zradné, ale vďaka skúsenému kapitánovi budete v bezpečí. Pozor na to, že kapitánom môže byť jedine človek, ktorý vlastní kapitánsky preukaz. Preukaz vodca malého plavidla je platný len na plavby vo vnútrozemí.

 

Čítané: 2743 x