Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Prečo tak milujeme poznávacie zájazdy

Datum: 30.08.2022

Dovolenku môžeme stráviť rôzne. Najčastejšie doma na malte, no stále sú medzi nami takí, čo si neodpustia aspoň jeden kvalitný výlet.

Prečo tak milujeme poznávacie zájazdy

Bude to oddychový typ dovolenky alebo radšej aktívny? Poznávacie zájazdy majú veľa plusov, pozrime sa spolu na to, prečo by nás mali zlákať viac ako opaľovanie sa vo vlastnej záhrade.

Nemusíme cestovať ďaleko

Ak vás to zlákalo na poznávací zájazd, začnite pekne pozvoľna, zvlášť ak s cestovaním nemáte skúsenosti. Skúste najskôr prebádať krásy našej krajiny, prípadne krásne miesta u našich zahraničných susedov. Slovensko je síce malá krajina, no ponúka výhľady, aké nenájdeme nikde vo svete. Máme národné parky a prírodné rezervácie, pohoria, ktoré by aspoň raz za život mal navštíviť každý z nás. Sú tu nádherné jazerá, hrady a zámky či významné vinárske oblasti a vy ich vďaka poznávacím zájazdom môžete osobne spoznať.

Nezabijeme dovolenkou veľa času

Podľa toho, koľko času chcete výletu obetovať, sa môžete rozhodnúť pre kratšie alebo dlhšie poznávacie zájazdy. V niektorých prípadoch ide len o jednodňové poznávacie zájazdy bez prespania, no v prípade väčšej diaľky sa ubytovaniu nevyhnete. A tak si môžete vybrať medzi populárnymi návštevami karnevalov, vianočných trhov, husacích hodov či pivných slávností, alebo medzi poznávacími zájazdmi, ktoré vás zoznámia so svetoznámymi metropolami – Paríž, Rím, Benátky, Praha, Viedeň, Toskánsko... Už dlhšie ste ich chceli spoznať a zažiť jedinečnú atmosféru? Teraz máte jedinečnú príležitosť splniť si dávny sen.

Dozvieme sa niečo nové a spojíme príjemné s užitočným

Na poznávacom zájazde sa, samozrejme, naskytne aj príležitosť na oddych či na individuálne trávenie voľného času. Určite dostanete v rámci svojej skupinky rozchod a budete si môcť turisticky atraktívne miesta pozrieť aj bez výkladu sprievodcu, prípadne budete mať v rámci poznávacieho zájazdu možnosť pár dní tráviť aj sladkým ničnerobením pri mori. Výhodou poznávacích zájazdov je, že ste ako turisti informovaní už od chvíle, ako sadnete do lietadla alebo autobusu. Sprievodca vás zahrnie odborným výkladom aj počas cesty do cieľového miesta a následne vás oboznamuje o histórii, gastronómii či iných zvláštnostiach krajiny priamo na mieste zájazdu. Vy si tak vychutnáte všetky turistické skvosty aj s odborným výkladom a nemusíte len bezhlavo putovať či čítať výklad o pamiatkach z tlačených turistických sprievodcov.

Budeme tam, kde predtým stáli osobnosti histórie

Čo rozbúcha naše srdce viac ako pocit, že kráčame uličkami, ktorými kedysi kráčali známe osobnosti? Že sa nachádzame na miestach, kde sa odohrávali v minulosti dôležité historické udalosti? Že to nie je sen, ale realita, sa presvedčíme, ak budeme naživo vidieť všetky tie charakteristické stavby, architektúru, prírodné pamiatky, ktoré pred nami videli už mnohí, no napriek tomu si zachovali svoju krásu a pompéznosť. Nezabudnite si spraviť fotku, aby ste sa mohli dobrou dovolenkou pochváliť pred vašimi známymi!

Čítané: 2737 x