Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Exotická dovolenka: Načo si dať pozor?

Datum: 30.10.2022

Cesta do exotickej krajiny je dobrodružstvo, pri ktorom je však nevyhnutné vyriešiť plán spoľahlivého cestovného poistenia.

Exotická dovolenka: Načo si dať pozor?

Outdoorové zážitky v odľahlých územiach a terénoch so sebou prinášajú niekoľko rizík. Prečo je v tomto prípade cestovné poistenie dôležité?

Exotická dovolenka a zdravotné riziká

Každá dovolenka má svoje čaro. Poznávanie nového prostredia, miestnej kultúry, kuchyne či obyvateľov je nepopierateľne fascinujúci zážitok. Takýto výlet však znamená podujať sa na detailnú prípravu. Nikdy neviete, do akých situácií sa môžete v cudzej krajine dostať a aké náklady budete musieť vynaložiť na riešenie prípadných problémov. Nákaza miestnou chorobou, či úraz je len zlomok z potenciálnych zdravotných rizík v exotických krajinách. Je zrejmé, že prevencia v podobe ochranných repelentov, moskytiérov, pevná obuv či očkovanie sú účinné kroky. Ak však dôjde k samotným zdravotným komplikáciám, cestovné poistenie je určite na mieste.

Základné zdravotné poistenie na Slovensku sa nemusí vzťahovať na susedné krajiny, nie to ešte na exotické miesta v Ázii, či napríklad v Afrike. Ak dovolenka zahŕňa akýkoľvek typ riskantných situácií, odporúčame zabezpečiť cestovné poistenie. U nás v UNION kvôli poistke nemusíte nikam dochádzať osobne, pretože poskytujeme aj online poistenie. Cestovné poistenie online pri krátkodobých dovolenkách predstavuje pokrytie nákladov vo viacerých druhoch prípadov:

  • Liečba pri nečakanom pobyte v nemocnici
  • Náklady na liečbu úrazu
  • Náklady na pátranie, vyslobodzovanie a prepravu osoby záchrannou službou
  • Úhrada poplatkov pri storne alebo zmene termínu dovolenky
  • Úhrada na liečbu ochorenia COVID-19
  • Liečebné náklady spojené s náhlym ochorením alebo úrazom domáceho zvieratka
  • Pokrytie ďalších situácií, spojených so zdravím

Cestovné poistenie z technického hľadiska

Nebezpečné situácie v zahraničí nemusia mať len zdravotný charakter. K odcudzeniu osobných vecí dochádza každý deň, či už ste doma alebo v inej krajine. Cestovné poistenie online je zamerané aj na takéto typy udalostí.

Nemenej dôležité je aj online poistenie vášho osobného automobilu. Nehody na cestách sa stávajú každý deň a exotické krajiny nie sú výnimkou. Zamyslite sa aj nad touto možnosťou a na dovolenku poistite. V konečnom dôsledku si s dávkou obozretnosti, dôkladnou prípravou a správnym poistením nadchádzajúce dni v zahraničí naplno užijete.

 

Čítané: 2489 x