Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

7 tipov, ako si spestriť plavbu na jachte

Datum: 15.11.2022

Počas prvej plavby na jachte ste nevedeli, kam skôr pozrieť a čo skôr vyskúšať. Počas desiatej plavby na jachte sa možno začnete trochu nudiť. Keď vám nič nehovorí vylihovanie na palube, môžete vyskúšať čas tráviť trochu inak.

7 tipov, ako si spestriť plavbu na jachte

Prinášame vám 7 tipov, ako si spestriť dlhú plavbu jachtou.

1. Šnorchlovanie

Obľúbenosť plavieb na jachtách sa zvyšuje a zvyšujú sa tiež ponuky tipu lode na predaj. Možno aj vo vašom okolí už niekto loď vlastní a dotyčný vás dokonca na plavbu pozve. Nemusíte sa obávať, že sa budete nudiť. Jedným z tipov, ako čas na lodi tráviť, je šnorchlovanie. Nezabudnite si so sebou zobrať šnorchlovací set a prebádajte každú zátoku, v ktorej zakotvíte.

2. Potápanie

Vyšším levelom šnorchlovania je potápanie. Potápanie neskúšajte bez predchádzajúcej inštruktáže alebo praxe. Druhou možnosťou je, že niekto na lodi sa už potápal a do tajov tohto nádherného športu vás uvedie.

3. Kormidlovanie

Zaručenie sa nebudete nudiť, keď vyskúšate loď viesť. Jedno dve zatočenia kormidlom vám asi nebude stačiť - odporúčame trošku investovať a urobiť si kapitánsky kurz. Pozor na to, že kurzy na kormidlovanie sú dva – vodca malého plavidla (plavby po vnútrozemských vodách) a veliteľ námorného rekreačného plavidla (plavby po mori).

4. Paddleboarding

V zátokách a na miesta, kde je pokojné more, vyskúšajte paddleboarding. Tento šport je zábavný, ale tiež náročný. Na doske musíte udržiavať rovnováhu a zároveň pádlovať. Zabrať dostanú všetky svaly v tele.

5. Pádlovanie

K väčším jachtám je možné pripevniť na palubu alebo za plavidlo kajaky, člny a kanoe. S menšími člnmi sa dostanete do menej prístupných miest, napríklad do jaskýň alebo k menšej pláži. Možno aj zabudnete na to, že jachty na predaj sú pre vás nedosiahnuteľné kvôli ich vysokej cene.

6. Vodný skúter

Podobne ako kanoe či čln je možné k lodi pripevniť vodný skúter. Väčšie lode a katamarány disponujú plošinou, na ktorú sa dá skúter vyložiť. Rýchla jazda na vodnom skútri, skoky a vývrtky vo vás vyplavia adrenalín na celú zimu.

7. Motorový čln

Posledný tip opäť súvisí s plavbou mimo jachty. Motorový čln je rýchly, pohodlný a dá sa na ňom stráviť hodiny. Výhodou je, že sa dostane aj tam, kde jachta nie. Zakotviť ho môžete pri pláži alebo pri malom ostrove. Vďaka motorovému člnu uvidíte a zažijete veľa nových dobrodružstiev.

 

 

 

Čítané: 2912 x