Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Jedna dovolenka, tisíc zážitkov

Datum: 29.03.2023

Luxusná dovolenka v Dubaji sa nemusí týkať iba tých, ktorí majú trojnásobok vášho platu. Ak si dovolenku do vysnenej destinácie kúpite v čase, keď je najvýhodnejšia, môžete sa pred známymi pochváliť perfektnými zážitkami. A aký je Dubaj?

Luxusná dovolenka v Dubaji

Samé superlatívy

Nájdete tu všetko – exotiku, zábavné parky, ale aj lyžiarsku dráhu. Kto nechce športovať, jednoducho sa bude kochať architektúrou mesta. Dubaj je nádherný cez deň aj večer, len by ste si mali zapamätať, že ide o moslimskú krajinu, v ktorej sa vyžaduje istý dress code, zvlášť pokiaľ ste sa rozhodli ísť preskúmať miestne pozoruhodnosti. Samozrejme, na pláži a pri bazénoch sú plavky bežnou vecou, vyzývavé oblečenie sa neodporúča len na verejnosti. Domáce obyvateľstvo (spoznáte ho podľa tradičného oblečenia) tvorí iba 10 % populácie, zvyšok tvoria prisťahovalci, ktorí sem prišli za prácou.  Z letiska vo Viedni sa do Dubaja dostanete za 5 hodín letu a môžete si vychutnať suchú tropickú klímu, ideálne počasie pre tých, ktorým zima prekáža. V letných mesiacoch sa tu teploty šplhajú až do 45 stupňov Celzia, od septembra do mája je tu však veľmi príjemne, a preto si tu užijete dovolenku počas celého roka. Emiráty sú druhou najbezpečnejšou krajinou sveta, ale to sa ani nečudujeme. Ak niekto má dosť, nepotrebuje brať druhým...

 

Čo v Dubaji navštíviť

Dubaj poskytuje komfortné ubytovanie pre rôzne typy dovoleniek. Či cestujete na romantický pobyt, alebo na rodinnú dovolenku, všetky hotely vás potešia extra službami, animátormi pre deti, ako aj vlastnými bazénmi. Naplánujte si dovolenkové aktivity a podľa toho si vyberte hotel. Možno zistíte, že vám postačí aj menej luxusný hotel, lebo väčšinu času strávite spoznávaním okolia. Veď kto by vám veril, že ste navštívili Dubaj, keby ste sa neodfotili pred 162-poschodovou budovou Burj Khalifa, slávnou stavbou Burj Al Arab či Múzeom budúcnosti? Vo večerných hodinách si užite romantiku pri tancujúcej fontáne. Tu už nejde len o žblnkot vody, ale o nádhernú hru svetiel a tónov v kombinácii s vodným divadlom. V Dubaji máte k dispozícii obrovské akvárium a vodnú zoo, viac ako 1 200 obchodov a atrakcií vás čaká v obchodnom stredisku Dubai Mall, a je tu aj obrovský vodný park! V Dubaji navštívite luxusné pláže, zaplávate si s delfínmi alebo na jachte, odfotíte sa na naozajstnej púšti alebo sa prenesiete do detstva v slávnom Legolande či v čarovnej záhrade (Dubai Miracle Garden). Môže vám jedna dovolenka priniesť tisícku zážitkov? Dovolenka v Dubaji áno.

Čítané: 2937 x