Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Ako zorganizovať lacnú dovolenku. 5 super tipov

Datum: 16.04.2023

Slovo dovolenka je odvodené od slovesa dovoliť si. Niekedy však ceny letných dovoleniek nenahrávajú k tomu, aby ste si mohli veľa dovoliť.

Ako zorganizovať lacnú dovolenku. 5 super tipov

Ako nájsť alebo zorganizovať dovolenku, ktorá vás nezruinuje a budete si môcť na mieste užívať všetky radosti života? 5 tipov na lacnú dovolenku vám pomôžu ušetriť.

1. Do kempu radšej nie. Alebo áno?

Je jasné, že hotelové rezorty patria k najdrahším typom dovoleniek. A ak si chcete užiť výhľady na more, tak sa nedoplatíte. Riešením sú kempy priamo pri pláži. Kempovanie nie každému sedí. Hlavne dámy z kempovania nie sú nadšené. Pre páry, ale i pre rodiny je super tipom kúpiť stan na auto. Možnosťou je jeho prenájom. Autostany sú tak pohodlné a priestranné, že sa budete cítiť ako v hoteli s piatimi hviezdičkami.

2. Súkromné apartmány nielen v Bulharsku

Druhou možnosťou, ako sa vyhnúť rezortom, sú súkromné apartmány. Napríklad v obľúbenom Bulharsku je na výber veľké množstvo apartmánov, ktoré sú v rukách Slovákov a Čechoch. Stačí preklikať sociálne siete a nájdete perfektné apartmány priamo pri mori. Ak pôjdete na dovolenku autom, ušetríte aj na strave. Strešné boxy toho unesú veľa, takže časť stravovania viete vybaviť z domácich zásob.

3. Ak organizovaná dovolenka, tak cez agentúru

Ak sa rozhodnete pre dovolenku organizovanú cestovnými kanceláriami, objednajte si ju v agentúra a nie priamo na pobočke cestovky. Prečo? Pretože agentúry spolupracujú so všetkými domácimi a niekedy i zahraničnými cestovkami. Vedia nájsť vo vami vybranom termíne najlacnejšie hotely alebo lacné letecké spojenia. Dokonca nemusíte zájsť ani do poisťovne. Cestovné agentúry spolupracujú tiež s poisťovňami a predajú vám cestovné poistenie.

4. Nebojte sa ponúk zahraničných cestoviek

Náš tip 4 naviaže na tip číslo 3. Spomínali sme, že cestovné agentúry vám môžu ponúknuť zájazdy od zahraničných cestoviek. Nebojte sa takejto ponuky. Nemecké alebo rakúske cestovné kancelárie majú ceny dovoleniek lacnejšie ako na Slovensku. Je to dané tým, že väčší trh im umožňuje v hoteloch zazmluvniť veľké kapacity, čím dostanú množstevné zľavy. Jazyková bariéra je len vo vašej hlave. Všetky jazykové problémy vyrieši prekladač na internete.

5. Kupujte letenky a ubytovanie zvlášť

Oplatí sa investovať čas a hľadať lacné letenky. Časová investícia sa vám vráti vo veľkej úspore. Keď nájdete v lete letenky za skvelú cenu, rýchle ich kúpte. Neobávajte sa toho, že by ste v danom letovisku nenašli ubytovanie. Napriek vrcholiacej sezóne sa vždy nájdete voľná izba v hoteli alebo voľný apartmán. Pri hľadaní vám pomôžu cestovateľské portály a sociálne siete.

 

 

 

Čítané: 2475 x