Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

5 tipov na luxusnú dovolenku v súkromí na Slovensku

Datum: 18.05.2023

Ak túžite po luxusnej dovolenke v súkromí a zároveň plánujete objavovať krásy Slovenska, mali by ste sa pripraviť na to, že výber miesta nebude jednoduchý.

5 tipov na luxusnú dovolenku v súkromí na Slovensku

Na Slovensku máme totiž nespočetne veľa krásnych miest, ktoré vám okrem čarovnej prírody dokážu poskytnúť aj dokonalý komfort a súkromie. Tu je 5 tipov, ktoré vás zaujmú!

Exkluzívne chaty v prírode

Ak je Slovensko niečím výnimočné, tak množstvom chát roztrúsených kade-tade po celej krajine. Nejde pritom len tak o hocijaké chaty, na ktorých mnohí z nás strávili spolu s partiou priateľov takmer celú mladosť. Práve naopak. Ide o luxusné súkromné chaty situované v tých najkrajších oblastiach Slovenska, ktoré vám od začiatku pobytu až po samý koniec ponúkajú pocit exkluzivity a útulného domáceho prostredia. Takéto chatky väčšinou nachádzame ako samostatné stavby niekde uprostred prírody, zopár je ich však vybudovaných aj ako súčasť hotelových komplexov. Máme na mysli tzv. chalet, ktorý je výnimočný tým, že vám okrem dokonalého súkromia poskytuje aj všetky benefity hotela vrátane zážitkovej gastronómie či luxusného wellness.

Wellness hotely v horských oblastiach

Viaceré doliny a úpätia slovenských hôr ponúkajú možnost ubytovania v nádherných wellness hoteloch, ktoré sú priam stvorené pre oddych a relaxáciu. Mnohé z týchto hotelov majú vlastné wellness centrá s ponukou rôznych masáží, sáun a relaxačných procedúr, no stále to ani zďaleka nie je všetko. Výhodou je, že každý jeden horský wellness hotel ponúka relax nielen pre naše telo, ale aj pre dušu. Tú totiž kŕmia neskutočne nádherné výhľady na okolité hory a prírodu, ktoré z pobytu na horách robia dokonalý zážitok.

Luxusné penzióny v historických mestách

Ak preferujete kombináciu luxusu a histórie, vybrať si môžete pobyt v jednom z mnohých luxusných penziónov v historických mestách na Slovensku. Tieto penzióny sa často nachádzajú v obnovených historických budovách a ponúkajú exkluzívne ubytovanie s moderným vybavením. V mnohých prípadoch máte historické centrá miest doslova na skok od svojho bývania. Vďaka tomu budete mať dokonalú príležitosť kochať sa úchvatnou minulosťou a jej pamiatkami.

Súkromné vily a apartmány pri jazerách

Slovensko je domovom mnohých krásnych jazier. Svoju dovolenku si tak môžete dopriať aj v jednej z luxusných víl alebo apartmánov, ktoré sa nachádzajú v ich bezprostrednej blízkosti. Takéto ubytovanie v súkromí vám poskytne pokoj a relax, v rámci ktorého si najmä počas letných mesiacov môžete užívať aj súkromný prístup k jazeru, plávanie a vodné športy. Prípadne môžete len nerušene sedieť na terase s nádherným výhľadom na celé okolie. Čo poviete, mohla by práve takto vyzerať vaša najlepšia letná dovolenka na Slovensku?

Exkluzívne rekreačné strediská v prírode

Slovensko v neposlednom rade ponúka aj niekoľko skvelých možností v rekreačných strediskách v prírode. Tieto strediská síce nie sú také luxusné ako wellness hotely či súkromné chaty, napriek tomu sú však obklopené prírodou. Ponúkajú tiež širokú škálu aktivít a možností trávenia voľného času. Ak hľadáte tip na dobrodružné leto s deťmi, možno práve jedno z takýchto stredísk bude pre vás tou pravou voľbou.

Zdroj obrázka: Engin Akyurt z Pixabay

Čítané: 2703 x