Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako si dramaticky uľahčiť výber svojej prvej hypotéky, aby to nedopadlo fiaskom

Datum: 01.08.2017

Prišlo to aj na vás? Stojíte prvýkrát pred veľkým rozhodnutím nájsť tú najvýhodnejšiu hypotéku v banke. Lenže ktorá banka je tá najlepšia? 

Žiadna banka nie je najlepšia pre všetkých. Čo to pre vás znamená? Ide o to, že banku s najlepšou ponukou nemôžete posudzovať len podľa toho, či má najmenší úrok, ktorý často hrdo deklaruje v reklame.

Najlepšia hypotéka je v skutočnosti tá, ktorá má to najlepšie možné riešenie vzhľadom na vašu konkrétnu situáciu.

Tak ako jeden cvičebný plán nepomôže schudnúť všetkým ľuďom rovnako, alebo ako jedna marketingová stratégia nebude fungovať dvom rôznym firmám z rôznych oblastí, takisto aj jedna a tá istá hypotéka z jednej banky môže byť výhodná pre jednu osobu, ale úplne nevhodná pre inú.

Na to, aby ste našli skutočne to najlepšie riešenie, potrebovali by ste v ideálnom prípade obehať všetky banky a zhodnotiť ich ponuky na základe vašich potrieb. To však môže byť problém, pretože nielenže na to bežný človek nemá toľko času, ale ak si beriete hypotéku prvýkrát, priznajme si to, nemáte ešte taký silný prehľad, aby ste sa vo svete hypoték mohli sebavedomo pohybovať. A to by si vyžadovalo opäť viac času na vzdelávanie sa v tom, ako hypotéky fungujú.

Predsa musí byť aj jednoduchšie riešenie. A predstavte si, že také existuje.Tým riešením sú hypotekárni špecialisti. Nedajte sa ale zmiasť. Nejde o žiadnych finančných poradcov, ktorý by vám nasľubovali hory doly alebo núkali popri hypotéke rôzne finančné produkty.

Ich úlohou je jediné: nájsť pre vás to najlepšie dostupné riešenie na trhu na základe vašich potrieb. “Nepodstrčí vám iba niekoľko bánk, s ktorými spolupracuje. Ukáže vám všetky dostupné riešenia, zhodnotí ich na základe vašich potrieb a hlavne vám povie, prečo je tá alebo tá hypotéka vhodné alebo nesprávne riešenie vzhľadom na vašu situáciu, aby ste tak získali najvýhodnejšiu hypotéku.

Na rozdiel od finančných sprostredkovateľov alebo iných finančných poradcov je tu pre vás aj počas doby splácania vašej hypotéky. Nebude to tak, že vám poskytnú riešenie a potom vás nechajú samých, keby ste s niečím potrebovali poradiť.

 

Viac sa dozviete na www.hypoconsulting.sk

Čítané: 4042 x