Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Konsolidácia pôžičiek je v kurze

Datum: 08.03.2011

Vymeníme Vaše splátky úverov za jedinú! To tvrdia reklamy, ktoré na nás vykrikujú z najrôznejších médií. „Konsolidace půjček“ je skrátka v kurze. Mnohé bankové aj nebankové inštitúcie bežne ponúkajú takúto možnosť. Čo sa za slovným spojením konsolidácia pôžičiek skrýva? Jedná sa o zjednotenie všetkých doterajších pôžičiek do jedného úveru. V praxi to znamená, že zákazník bude platiť iba jednu mesačnú splátku.

V konečnom dôsledku sa dá na zlúčení splátok výrazne ušetriť, nakoľko nebudete musieť platiť poplatky za vedenie viacerých úverov. Nový úver má aj zvyčajne výhodnejšie parametre. To vedie k ďalším úsporám.

Konsolidácia pôžičiek ale nie je optimálne riešenie pre každého. Ak preferujete úvery bez ručiteľa, a výška Vašich úverov dosahuje vyššie čiastky, potom na konsolidáciu zabudnite. Pri konsolidácii väčších úverov banka zvyčajne vyžaduje ručenie, najčastejšie nehnuteľnosťou.

Okrem ušetrenia financií má „konsolidace půjček“ ešte jednu veľkú praktickú výhodu. Už sa nestratíte v záplave úverov. Nikdy se Vám nestane, že nezaplatíte splátku včas len pre to, že ste poplietli termíny splátok. Po konsolidácii pôžičiek stačí v banke zadať iba jeden trvalý príkaz a o nič viac sa nemusíte starať. Konsolidácia pôžičiek sa po každej stránke oplatí.

Čítané: 905 x