Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Zamestnanci skupiny AXA sa zapojili do celosvetového podujatia AXA Srdcia v akcii

Datum: 25.07.2011

Takmer 30 zamestnancov finančnej skupiny AXA na Slovensku sa zapojilo do celosvetového podujatia AXA Srdcia v akcii, ktoré sa konalo v rámci podujatia firemného dobrovoľníctva Naše mesto. Prvá skupina dobrovoľníkov pomáhala v zariadení komunitnej rehabilitácie Gaudeamus s úpravou záhrady, druhá sa vybrala na prechádzku so seniormi bratislavským Starým mestom.

„Siedmeho júna zamestnanci AXA darovali krv v rámci celosvetovej akcie AXA „CR Week“ – týždeň spoločenskej zodpovednosti. V rámci podujatia Naše mesto, do ktorého sa každoročne zapájame, sme tento raz pomáhal v zariadení komunitnej rehabilitácie Gaudeamus a v Bratislavskej arcidiecéznej charite v Bratislave,“ hovorí Jana Tarčáková Janičová, hovorkyňa AXA na Slovensku a dodáva:

„Klientom zariadenia Gaudeamus, sme pomáhali po druhýkrát. To, že sme spolu strávili piatkové predpoludnie, bolo pre nás povzbudzujúce. Klienti centra sa tešili najmä z toho, že majú opäť peknú záhradu, kde môžu tráviť voľčas.“

 Prechádzkou mestom dobrovoľníci AXA spríjemnili seniorom odkázaným na invalidný vozík piatkove popoludnie. „Pre nás všetkých je to veľmi milá a príjemná aktivita. Najmä, ak vieme, že robíme zmysluplnú a užitočnú vec,“ uzatvára Jana Tarčáková Janičová. Zamestnanci slovenskej pobočky sa do podujatia AXA Srdcia v akcii zapojili už štvrtý rok. Tretíkrát pomáhali pri napĺňaní myšlienky podujatia Naše mesto. Podujatie Naše Mesto organizuje Nadácia Pontis a skupina Engage, ktorej je AXA členom.

 

AXA podporuje charitatívne projekty

Skupina AXA patrí medzi spoločensky zodpovedné spoločnosti. Jednou z jej priorít je podpora charitatívnych projektov, zodpovedný prístup k životnému prostrediu a sponzoring. AXA na Slovensku úspešne rozbehla projekt AXA Srdcia v akcii, ktorý zastrešuje dobrovoľnícku prácu zamestnancov finančnej skupiny AXA. V rámci AXA Srdcia v akcii poskytujeme ľuďom, ktorí to potrebujú najviac, finančnú, materiálnu a logistickú podporu. Od roku 1991 sa tento projekt snaží vytvoriť pomyselný most medzi charitatívnymi organizáciami, skupinou AXA a zamestnancami, ktorí neváhajú zapojiť sa do dobrovoľníckej práce, aby tak vyjadrili solidaritu a snahu pomôcť ľuďom v núdzi. Ďalším projektom firemného dobrovoľníctva je Deň v AXA. Má charakter neformálního workshopu spojeného s exkurziou v priestoroch spoločnosti na jej organizačných úrovniach. AXA na Slovensku organizuje aj vecné zbierky pre ľudí v krízových centrách. Pomáha im tiež finančne. Zamestnanci finančnej skupiny AXA na Slovensku sa môžu zapájať aj do podujatia AXA Daruj krv a zachráň život, ktoré AXA organizuje v spolupráci s Národnou transfúznou službou SR. Prostredníctvom nadácie Križovatka každoročne venuje novorodeneckým oddeleniam slovenských nemocníc monitory dychu Babysense.

 

AXA na Slovensku

AXA má na Slovensku zastúpenie prostredníctvom spoločností:

  • AXA životní pojišťovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu
  • Dôchodková správcovská spoločnosť AXA d.s.s., a.s.
  • Doplnková dôchodková spoločnosť AXA d.d.s., a.s.
  • AXA investiční společnost a.s., organizačná zložka Slovensko
  • AXA pojišťovna a.s., pobočka poisťovne z iného členského štátu

 

AXA Group

Francúzska skupina AXA je celosvetovým lídrom vo finančnom zabezpečení. Podnikanie skupiny AXA je geograficky rôznorodé, pôsobí vo viac ako 50 krajinách sveta, najmä v západnej Európe, Severnej Amerike a v ázijsko-pacifickej oblasti. Na celom svete poskytuje svoje profesionálne služby viac ako 96 miliónom klientov a pracuje pre ňu viac ako 200-tisíc zamestnancov. K 30. Júnu 2010 spravovala AXA aktíva v hodnote 1,089 miliardy eur. Kmeňové akcie skupiny AXA sú kótované v sekcii A na burze Euronext Paris pod symbolom CS (ISIN FR0000120628 – Bloomberg: CS FP – Reuters: AXAF.PA). Americké depozitné akcie sú kótované aj na burze NYSE, a to pod symbolom AXA. Hlavnou oblasťou pôsobenia skupiny AXA je finančné zabezpečenie. Ponúka životné poistenie, poistenie auta, majetkové a úrazové poistenie, dôchodkové sporenie, správu aktív, asistenčné služby, poradenstvo, právnu ochranu.  Poistka na auto je ďalšou oblasťou, v ktorej pôsobí. AXA má ambíciu stať sa do roku 2012 preferovanou spoločnosťou v oblastiach, v ktorých podniká. Svojim klientom sa zaviazala poskytovať efektivně služby a riešenia vysoko profesionálnym prístupom.

 

 

Kontakt

Jana Tarčáková Janičová

PR & COMMUNICATION

AXA SR

Tel.: +421 2 5949 1530

Mobile: +421 907 823 990 janicova@axa.sk

Kontakt

Gabriela Richnavská

PR manager

Creative Department

Mobile: +421 903 346 596

E-mail: richnavska@cd-creative

 

Čítané: 771 x