Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Všeobecné podmienky pôžičky

Datum: 26.10.2011

Dnes si povieme, ako je správne poskytnutá pôžička a zameriame na podmienky, ktoré sa vždy k zmluve viažu. U rôznych poskytovateľov pôžičiek sa totiž môžete stretnúť s úplne odlišným postupom.

Na jednej strane stoja tí, ktorých podmienky sú veľmi neprehľadné, dodajme že i zámerne. Takéto podmienky sú drobným písmom, často na viac stránok než zmluva samotná a všetko to nahráva tomu, aby si žiadateľ podmienky pôžičky nečítal. Ak sa to poskytovateľovi podarí, má vyhraté a možno očakávať, že celá zmluva bude postavená nápadne nevýhodne pre vás ako záujemcov o pôžičku.

Čo to znamená nevýhodná pôžička alebo nevýhodné podmienky? Pôjde napríklad o termíny. Tie budú nastavené tak, aby bolo veľmi ťažké alebo dokonca nemožné splátku pôžičky uhradiť, problematické môže byť aj samotné zloženie peňazí. Kým solídny poskytovateľ poskytujúci napríklad aj pôžičky bez potvrdenia o príjme si môže pre splátky chodiť k vám domov – a vám tým odpadá strata času so zaplatením a aj poplatkami za služby, tak iný poskytovateľ môže od vás vyžadovať osobnú účasť a zloženie splátky na pobočke, ktorá môže byť aj v inom meste. Proste čokoľvek pre to, aby nebolo pôžičku možné ľahko splácať. Viac na PR Clanky, Všeobecné podmienky pôžičky.

Čítané: 1089 x