Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Ako sa starať o pleť, aby nezostarla predčasne

Datum: 13.12.2020

Nič nie je zadarmo. Platí to aj o kráse a zdravej pleti. Ak sa o ňu nebudete pravidelne starať, nečakajte od nej zázraky a zároveň nezáviďte kolegyni, ktorej pleť priam žiari.

Ako sa starať o pleť, aby nezostarla predčasne

Kolegyňa iste chodí do kozmetického salóna a navyše sama priloží ruku k dielu. Pracovať na kráse je tak isto náročné ako každá iná práca. Preto sa o svoju pleť starajte každý deň a ona sa vám odvďačí mladistvým vzhľadom.

Začnite v správnom veku

Mladé dievčatá i chlapci sa o svoju pleť takmer vôbec nestarajú. Jedinou výnimkou je mládež s problematickou kožou. A to je chyba. Každý bez rozdielu by sa mal začať starať o svoju pokožku približne okolo dvadsiatky. V tomto veku nemusíte používať priveľa kozmetiky. Stačiť vám bude kvalitné odličovacie mlieko, hydratačný krém a v lete krém s vysokým UV faktorom. Po tridsiatke sa začínajú zjavovať farebné nezrovnalosti pleti a jemné vrásky. Používajte krémy, ktoré zjednotia tón pleti a hydratačný krém striedajte so spevňujúcim. Nikdy, ale naozaj nikdy sa nezabudnite večer odlíčiť. Občas doprajte koži pleťovú masku a peelingové ošetrenie. Po štyridsiatke koža stráca elasticitu a pružnosť. Doprajte jej kolagénové masky a intenzívnejšie preparáty. Nebojte sa ani neinvazívných zákrokov akým je napríklad valčeková mezoterapia. V päťdesiatom roku života je čas na hydratačné masky bez obsahu vody a silnejšie krémy s omladzujúcim účinkom.

Ráno, počas dňa i večer

Máloktorá dáma alebo pán začínajú svoj deň vyčistením pleti. A to je škoda. Musíte si uvedomiť, že aj počas noci sa póry zanášajú mazom a potom. Ranné čistenie pokožky zabráni upchávaniu pórov a pleť sa po čistení prebudí. Na čistenie si nájdite čas aj počas dňa a pred spaním by malo byť každodennou rutinou. Na vyčistenie pleti môžete používať micelárnu vodu, peeling, gél alebo mlieko. Závisí len od vás, ktorý prípravok preferujete. Po rannom vyčistení pleti si naneste na pokožku hydratačné tonikum a následne denný krém. Večer nahraďte denný krém nočným a pridať môžete taktiež očný krém alebo sérum proti vráskam. Minimálne raz za dva týždne si odskočte ku kozmetičke, ktorá vám pleť odborne a hĺbkovo vyčistí.

Hydratáciou proti starnutiu pleti

Hydratáciu pokožky dosiahnete v prvom rade pitným režimom. Pite v pravidelných intervaloch a všade so sebou noste fľašu s vodou. Bez hydratácie začne pleť starnúť skorej a len ťažko napravíte to, čo ste dlhé roky zanedbávali. Okrem pitia vody nezabúdajte ani na hydratačné krémy. Ak pociťujete počas dňa, že sa vaša pleť vysúša, môžete jej poskytnúť prvú pomoc vo forme hydratačnej sprchy v spreji. Majte ju stále po ruke v kozmetickej taštičke. Používajte prípravky plné vitamínov (hlavne C a A), kolagénu a koenzýmu Q10. Pomocnou rukou proti vráskam sú aj ovocné kyseliny. Kolagén dopĺňajte nielen vo forme krémov, ale aj gélov alebo prášku. Táto látka sa v ľudskom tele postupne prestáva tvoriť od 25-roku života. Strata kolagénu zapríčiňuje zníženie elasticity kože, ale aj bolesti kĺbov a problémy s kosťami. Preto by kolagénové krémy a prípravky mali byť vašim spoločníkom počas každého jedného dňa.  

 

https://www.shutterstock.com/cs/image-photo/face-before-after-fight-against-agerelated-488386840

Čítané: 2290 x