Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Používajte make-up v zime tak, aby vám neuškodil

Datum: 13.12.2020

Starostlivosti o pleť by ste sa mali venovať s prihliadnutím na ročné obdobie. Veľa žien si nevedome škodí tým, že používajú jeden make-up alebo pleťový krém počas celého roka. Je síce skvelé, keď objavíte vyhovujúci prípravok, ale nezabúdajte, že pleť sa mení spolu s ročnými obdobiami.

Používajte make-up v zime tak, aby vám neuškodil

Z uvedených dôvodov je aj používanie make-upu v zimnom období odlišné od jari či leta.

Zima je zabijakom pre neošetrenú pleť

V studenom počasí trpia vaše vlasy, pleť a koža na rukách. Vplyvom nízkych teplôt, vetra či vlhkého počasia dochádza k podráždeniu alebo vysúšaniu kože a zvýšenej tvorbe akné. Ak k tomu všetkému pridáte nesprávne používanie make-upu, pleť budete dávať dokopy celé leto. V zime by ste sa mali natierať krémami, ktoré pleť zhydratujú a vyživia. Vhodné sú kozmetické prípravky plné vitamínov, minerálov a kyseliny hylaurónovej. Pri výbere krému prihliadajte aj na typ vašej pleti. Krém si nanášajte vždy ráno na vyčistenú pokožku. Následne môžete zakryť nezrovnalosti make-upom. Nezabúdajte ani na to, že slnko svieti aj počas zimy. Preto by mal krém alebo samotný make-up obsahovať ochranný faktor. Uvedené pravidlá neplatia len pre ženy, ale aj pre mužov. Ranné holenie je pre mužskú pleť veľmi náročné a ak páni vyjdú do studeného počasia bez nakrémovanej tváre, koledujú si o silné podráždenie.

Ochrana pleti pomocou make-upu

Make-up bol zázračným vynálezom v kozmetickom priemysle. Dá sa povedať, že zmenil mnohým ženám život k lepšiemu. Nielenže premení každú pleť na nepoznanie, ale vie ju taktiež ochrániť. Základom je výber kvalitného prípravku, ktorý obsahuje presne to, čo vaša pokožka potrebuje. Krycia schopnosť make-upu je vo výrobkoch renomovaných značiek doplnená hydratačnými zložkami, látkami napínajúcimi pleť či ochranou pred tvorbou pigmentových škvŕn. Make-up vždy nanášajte na pleť až po jej dôkladnom očistení, ošetrení krémom, poprípade po nanesení podkladového fixačného spreja. V zime je nutné používať hutnejšie prípravky, ktoré odolajú mrazu. Jemnejšie make-upy alebo krycie krémy patria k letu a nie k zime. Napriek tomu, že použijete dostatočne hutný make-up, pripravte sa na to, že ho budete musieť dva či tri razy denne upraviť.

Zopár tipov na záver

Zima je tým správnym obdobím na používanie výživných sér a pleťových masiek. Doprajte si chvíle relaxácie a nanášajte si ich na tvár aspoň tri razy týždenne. Namáhaná pleť vám poďakuje po dávke araganového oleja, ktorý je elixírom zdravia pre každú pokožku. V zime veľa ľudí trápi začervenaná pleť. Je to spôsobené prechodom z teplého prostredia do mrazu. Na takto podráždenú kožu používajte špeciálne krémy, ktoré stiahnu prejavy popraskaných žiliek. Pri krémovaní nezabúdajte ani na krk. Súčasťou starostlivosti o tvár by mali byť aj balzamy na pery. Popraskané pery vyzerajú neesteticky a zároveň sú bolestivé. Používajte balzamy na pery. Postačiť by mala taktiež obyčajná vazelína. Raz za čas si pred spaním naneste na pery kvalitný med a doprajte perám peeling.

 

 

Čítané: 2423 x