Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

V zime je ten správny čas na mezoterapiu a chemický peeling

Datum: 13.12.2020

Zimné mesiace sú správnym obdobím na rôzne typy ošetrenia pleti či kože. Medzi menej invazívne procedúry patria mezoterapia a chemický peeling. Obe procedúry pomôžu vašej pokožke získať zdravý výzor a omladiť ju.

Zimné mesiace sú správnym obdobím na rôzne typy ošetrenia pleti či kože. Medzi menej invazívne procedúry patria mezoterapia a chemický peeling.

Nemusíte sa báť ani o svoju peňaženku. Peeling i mezoterapia patria medzi najdostupnejšie typy kozmetického ošetrenia.

Mezoterapia

Čo je mezoterapia

Mezoterapia alebo ihličková metóda je spôsobom ako dostať do strednej vrstvy kože rôzne látky, ktoré ju zaktivizujú. Podľa vašich požiadaviek a preferencií môže byť elixír zložený z minerálov, vitamínov, aminokyselín alebo dokonca zmiešaný s kyselinou hylaurónovou. Na tejto procedúru je najskvelejšie to, že je takmer bezbolestná. Znesú ju aj ľudia, ktorí majú nízky prah bolesti. Na ošetrenie sa nemusíte nijak pripravovať a zároveň sa ihneď po aplikácii môžete venovať všetkým činnostiam. Lekárka vám najskôr pleť vyčistí a následne veľmi tenkou ihlou napichá roztok do mezodermy. Vpichov bude niekoľko desiatok, veľmi jemných a krátkych. V niektorých salónoch sa na ošetrenie využíva špeciálny prístroj, ktorý obsahuje množstvo malých ihličiek vstrekujúcich látky do pleti. Na záver vás čaká ochladenie pokožky. Mezoterapia nie je určená len na pleť, ale aj pokožku krku, pŕs alebo rúk. Môže sa aplikovať aj do vlasovej časti hlavy, v ktorej pomáha podporovať rast vlasov.

Ako mezoterapia pomáha

Mezoterapia vám pomôže skorigovať rôzne kožné problémy a nedostatky. Jej najviac žiadaným efektom je vyhladenie jemných línií vrások. Po ošetrení mezoterapiou budete vyzerať mladšie, oddýchnuté a vaša pleť bude doslovne žiariť. Zároveň dosiahnete spomalenie procesu starnutia. Za pár minút dostane vaša pleť to, čo by nedostala ani zo stovky krémov. Vaša pokožka na tvári bude hydratovaná a zlepší sa jej celková kvalita. Vďaka antioxidačným vlastnostiam vitamínov a kyselín vo vstrekovanej substancii sa voda v pleti bude rýchlejšie viazať a zvláčňovať pleť ešte niekoľko mesiacov po ošetrení.

Chemický peeling

Čo je chemický peeling

Chemický peeling je procedúra, pri ktorej sa pomocou ovocných kyselín zbavíte mnohých nedostatkov pleti. Pri ošetrení sa jemne odstráni vrchná časť pokožky a odokryje nová vrstva, ktorá je bez jemných línií vrások či jazvičiek po akné. Chemický peeling si môžete dať aplikovať na tvár, krk a ruky. Tento druh peelingu aplikujú kozmetičky, ktoré však používajú slabšie koncentrácie kyseliny. Ak túžite po naozaj efektívnom ošetrení, obráťte sa na dermatológa. Ten využíva pri peelingu až 70 % kyselinu a môže vykonávať hĺbkový peeling. Samotná procedúra trvá len niekoľko minút. Pred ňou vám lekár očistí pleť a natrie ju krémovým anestetikom. Ovocné kyseliny sa na pokožku nanášajú štetcom. Pri aplikácii môžete pociťovať jemné štípanie. Po odstránení kyselinovej substancie sa pleť neutralizuje a nanesie sa na ňu špeciálny krém pôsobiaci proti zápalom. Pre silnejší efekt je nutné sedenia opakovať 3 až 4-krát s časovým rozstupom minimálne 3 týždne. Po procedúre by ste mali pleť šetri 7 až 10 dní a nepoužívať agresívnu kozmetiku.

 

Ako chemický peeling pomáha

Chemický peeling je v prvom rade jedinečným pomocníkom proti akné. Okrem toho sa vaša pleť po ošetrení zjemní a zjednotí sa jej farba. Po chemickom peelingu budete vidieť viditeľné zmeny v tóne pokožky. Peeling pomáha aj ľuďom, ktorí majú problémy s pigmentovými škvrnami a začervenaním. Toto ošetrenie je vhodné pre veľmi namáhanú pleť, ktorá bola počas leta vystavená silnému slnečnému žiareniu. Pokožku prečistí a odstráni jej prejavy starnutia.

 

 

Čítané: 2523 x