Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Poznávací zájazd Poľsko

Datum: 15.04.2013

Varšava je najväčšie a hlavné mesto Poľska. Medzi turistami patrí k vyhľadávaným mestám. Počas druhej svetovej vojny celé mesto bolo zničené.

Staré mesto bolo obnovované tehlu po tehle. Staré Mesto bol v roku 1980 zapísaný do zoznamu svetového dedičstva UNESCO. Je to bohaté, úspešné a dynamické mesto. Má mnoho turistických atrakcií, každá mestská časť má čo ponúknuť. Kráľovský palác, v ktorom mali sídlo poľský králi patrí medzi najvýznamnejšie pamiatky Starého Mesta. Veľmi zaujímavé aj židovské geto ako aj najväčší židovský cintorín v Európe. Lazienki Park je najvhodnejší miesto na relaxáciu. V parku sa nachádza Palác na vode a jazero s možnosťou vodného lyžovania.
Medzi najvýraznejšie kultúrne múzea partí Národné múzeum, v ktorom je nádherná kolekcia umenia a archeológie. Múzeum Varšavského povstania je venované najmä obdobiu druhej svetovej vojny. Mimo historického mesta sa nachádza Wilanow. Je to okúzľujúci palác, ktorý bol navrhnutý podľa francúzskeho zámku Versailles. V Starom meste je možné osviežiť sa v kaviarňach, baroch a reštauráciách. Severozápadne od mesta sa nachádza Národný park Kampinos. Je tam najväčšia vnútrozemská oblasť pieskových dún v Európe. Varšava ponúka to najlepšie z poľského divadla, opery a klasickej hudby. Vo Varšave každoročne konajú festivaly klasickej hudby, jazzu, divadla a aj kníh.

Čítané: 610 x