Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Dovolenka Bora Bora

Datum: 01.08.2013

Jedno z najkrajších, najčistejších a najoslňujúcejších miest na svete. V pôvodnom jazyku to znamená „prvorodený“. Bora Bora je skvost, ktorý priam vyráža ľuďom dych. Stačí sa pozrieť na fotografiu a doslova nám padá sánka.

Tento ostrov je vulkanického pôvodu. Mount Pahia a Mount Otemanu to sú dve vyhasnuté sopky tvoriace stred ostrova. Mount Otemanu je zároveň najvyšší  bod ostrova s nadmorskou výškou 727 m. n. m.  Vďaka jednej z najkrajších lagún na svete je Bora Bora nazývaná „perlou Polynézie“.
Ostrov je obklopený množstvom ďalších koralových ostrovov a koralovými útesmi.
Bora Bora je len 280 km vzdialený od Tahiti.
Dovolenka Bora Bora patrí medzi obľúbené zájazdy.
Ostrov je známy hlavne svojim nezvyčajným ubytovacím zariadením v luxusných bungalovoch nad hladinou vody. Bungalovy sú postavené z prírodných materiálov a niektoré z nich majú presklenú podlahu, vďaka čomu je neustále vidno tyrkysové more v ktorom pláva množstvo farebných rýb a živočíchov.

Zájazdy na Bora Bora patria k najvyhľadávanejším zájazdom.

Miestnou pochúťkou je raja s omáčkou s morských ježkov alebo šalát zo surových rýb pokvapkaný limetkovou šťavou.Bora Bora ponúka veľa športových a adrenalínových zážitkov ako cyklistiku okolo celého ostrova, prechádzka po morskom dne a kŕmenie rýb, kŕmenie žralokov alebo sa môžete previesť v podmorskej ponorke až do hĺbky 40 metrov.

Tí ktorí radšej relaxujú sa môže celé dni opaľovať na slnkom zohriatom  bielom piesku, tráviť čas na terasách bungalovov, potápať sa, plávať v teplom priezračnom morip či obdivovať krásu okolo seba.
Toto všetko vás čaká pri návšteve ostrova označovaného po celom svete ako ten najkrajší

Čítané: 740 x