Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Dovolenka Jamajka

Datum: 01.08.2013

Ostrov ktorý preslávil spevák, skladateľ, gitarista a aktivista Bob Marley, ktorý bol popredný predstaviteľ reggae hudby vo svete a poctivý Rastafarián.
Dovolenka Jamajka patrí medzi obľúbené zájazdy.
Názov krajiny pochádza so slova Xaymaca čo v jazyku pôvodných obyvateľov znamená krajina stromov a kvetov. Jedným z najvýhodnejších a najviac vynášajúcich obchodov je nelegálne pestovanie marihuany. Napriek prevládajúcej chudobe tu nájdete aj pár luxusných hotelov s krásnymi, čistými, piesočnatými plážami. Pohoria však tvoria väčšinu ostrova. Najvyšším bodom ostrova je Blue Mountain Peak s nadmorskou výškou 2256 m. n. m.
Hlavným mestom Jamajky je Kingston kde je zaznamenaná najvyššia kriminalita vôbec. Najznámejšími strediskami sú Montego Bay, Ocho Rios, Negril, Kingston, Port Royal, Blue Mountain.

Dovolenka Jamajka patrí k najvyhľadávanejším zájazdom.

Korálové útesy, palmy s tropickým ovocím, azúrové more, biely piesok a neopakovateľná atmosféra. Nebudeme preháňať ak povieme, že Jamajka je dokonalým tropickým rajom. Napriek tomu sú Jamajské pláže synonymom dokonalej pohody a relaxu. Miestni ľudia pôsobia veľmi priateľsky a pohodovo a svojím obľúbeným sloganom “No problem“ Vás presvedčia o tom, že žiaden problém naozaj neexistuje. Aj keď je krajina vďaka svojej pohode spomalená, nuda ani nič také tu nehrozí. Rytmické reggae so slávnym miestnym rumom s ktorým v žiadnom nápoji nešetria je okamžitý liek na stres.

Jamajské pláže patria k tým najkrajším na svete vďaka svojej čistote a kráse.
Po celý rok je tu priemerná teplota 25 – 29°C a tropicky vlhké podnebie.
Ostrov je domovom rôznych živočíchov, bujnej vegetácie, pestrofarebných kvetov a zelene.
Životom prekvitá aj more v ktorom nájdeme nielen korálové útesy a ryby, ale aj delfíny, morské korytnačky, unikátne druhy motýľov, plazov a vtákov.
Najznámejšími strediskami sú Montego Bay, Ocho Rios, Negril, Kingston, Port Royal, Blue Mountain.
Korálové útesy, palmy s tropickým ovocím, azúrové more, biely piesok a neopakovateľná atmosféra. Nebudeme preháňať ak povieme, že Jamajka je dokonalým tropickým rajom.

Čítané: 723 x