Rozšírené hľadanie
Nedeľa 5. Máj 2024 |
meniny má Lesana

Dovolenka Kajmanské ostrovy

Datum: 01.08.2013

Miesto označované za raj Karibiku sú práve slnečné a okúzľujúce Kajmanské ostrovy.
Ich pôvodné pomenovanie bolo takzvaný  „Korytnačí ostrov“ a nazval ich tak moreplavec a objaviteľ Krištof Kolumbus.

Little Cayman, Cayman Brac a Grand Cayman tieto tri malé ostrovy každoročne lákajú desaťtisíce turistov z rôznych kútov zeme. Na Grand Cayman sa nachádza hlavné mesto George Town.
George Town je hlavným a zároveň najväčším mestom Kajmanských ostrovov.
Sú jednou z najvyhľadávanejších a najnavštevovanejších lokalít Strednej Ameriky práve vďaka rozmanitej prírode,  širokej ponuke turistických aktivít, príjemným a pohostinným ľuďom, neuveriteľným korálovým útesom,  bohatým podmorským svetom, dlhým, čistým piesočnatým plážam a brehom tyrkysovo priezračného mora. Po celý rok tu prevláda tropické a hlavne slnečné počasie a však v letných mesiacoch hrozí väčší výskyt dažďa. Dovolenka Kajmanské ostrovy patri medzi obľúbené zájazdy.
Najväčším lákadlom tohto ostrova je potápanie sa v jeho okolí a spoznávanie  krás a života pod hladinou vody. Nedotknutý podmorský svet, pestrofarebné korály, veľké množstvo vodných živočíchov. Legendou medzi karibskými potápačskými destináciami je Bloody Bay Marine Park pri severnom pobreží ostrova Little Cayman. Aj Stingray City ponúka neopakovateľný zážitok a radí sa medzi jednu zo svetovo najobľúbenejších lokalít pre potápanie, hlavne vďaka vždy prítomným rajám.
Ďalším turisticky vyhľadávaným miestom je korytnačia farma vo West Bay, kde nájdeme tisíce kariet obrovských ktoré patria k najväčším korytnačkám na svete.
Korytnačky sú však zároveň aj miestnym národným jedlom. Dalšie špeciality sú napríklad grilovaná makrela so zelenými banánmi a kuracie mäso pripravované podľa jamajského receptu „jerk“. Zvuky mora, západ slnka, jemný večerný vánok a vôňa chutných pokrmov. Kajmanské ostrovy sú ako stvorené na romantické večere, a prechádzky po nočnom studenom piesku.

Čítané: 754 x