Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Dovolenka Kanárske ostrovy

Datum: 01.08.2013

Kanárske ostrovy sa stali jednou z turisticky najobľúbenejších destinácií. Ročne toto miesto navštevuje milióny turistov, najmä Európanov. Dôvodov je veľmi príjemné počasie, priezračné more, krásne piesočnaté pláže, jedinečná a rozmanitá príroda. Kanárske ostrovy sú veľkým lákadlom pre slovenských turistov hlavne preto, že po krátkom lete lietadlom sa dostanú z chladného srdca Európy do tepla. Ani v zime tu teploty väčšinou neklesajú pod 20°C.

Pre Kanárske ostrovy je charakteristická rozmanitosť. Na svoje si tu príde každý, pretože je tu stále čo objavovať.

Ten, kto túži po slnku a do nekonečna tiahnucich sa plážach zamieri na Fuerteventuru. Obdivovateľ sopiek a moderného umenia na Lanzarote. Milovník nočného života, kúpania a nudizmu na Grand Canariu. Cieľ ciest za poznaním ide na Tenerife, kde ho čaká najvyššia hora Španielska, najstarší dračinec na ostrovoch, expozícia Thora Heyrdala a tiež skvelé víno.
La Palma je obľúbená medzi turistami a je známa pestovaním ovocia. Na Gomeru zamieria milovníci cykloturistiky a prírody. A konečne je tu aj ostrov Hierro, raj pre romantikov a milovníkov samoty.
Jedným z najväčších lákadiel Kanárskych ostrovov je skutočnosť, že dokážu svojim chatakterom vyhovieť úplne všetkým turistom bez rozdielu veku. Kanárske ostrovy toho totiž ponúkajú toľko, že si každý vyberie. Ako milovníci pasívneho odpočinku pod žhavým slnkom, tak vášnivý vyznavači adrenalinových športov i priaznivci kultúrnych pamiatok či bujaré večerné zábvy.
Miestny obyvatelia sú k turistom veľmi príjemní.

Čítané: 863 x