Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Dovolenka Pag - Chorvátsko

Datum: 01.08.2013

Vôňa a chuť domáceho, čerstvého ovčieho syra a krásna, ručne vyšívaná čipka. Vďaka tomu je tento ostrov preslávený. Centrom ostrova Pag je mesto Pag. Dovolenka na tomto krásnom ostrove je vhodná najmä pre klientov, ktorý chcú byť ubytovaní v blízkosti krásnej, slnečnej a životom prekypujúcej pláži, no zároveň v meste s historickým centrom.

Vďaka svojej búrlivej minulosti je mesto bohaté na kultúrne pamiatky. Určite treba navštíviť kostol Nanebovzatia Panny Márie. Mesto bolo založené v toku 1443 a budova, pre ktorú bol položený prvý kameň bol práve tento kostol. Treba navštíviť aj vojvodský súd, kostol sv. Juraja, ktorý bol patrónom mesta Pag, kostol sv. Františka, kláštor sv. Margarity a ďalšie unikátne pamiatky.

Môžete navštíviť aj staré mesto, ktoré je len kilometer od centra a nachádza sa tu ďalšie nespočetné množstvo pamiatok a kultúry mesta.

Pre tých ktorý majú radšej dovolenku s nádychom športu je to pravé olympijské centrum v regióne Lokunje, kde sa nachádzajú tenisové kurty a ihriská pre rad ďalších športov.

V meste Pag sa nachádza prístav pre veľké množstvo člnov, výletných a rybárskych lodí.

Raňajky, obedy ale aj večere si môžeme vychutnať v hoteloch či reštauráciách s vonkajším posedením a výhľadom dlhé pláže ostrova a slnkom vyhriate more.
Poznávací zájazd Chorvatsko patrí medzi obľúbené zájazdy.

Čítané: 752 x