Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Aké bude počasie nevie nikto

Datum: 20.02.2014

Skutočná zima sa zatiaľ nedostavila a aj keby prišla, asi väčšinu z nás nepoteší. Sme už jednoducho pripravení na jar a už sa teplých slnečných dní nevieme dočkať. Absenciou mrazov a snehovej pokrývky netrpeli len lyžiarske strediská, ale aj samotná príroda. Tá si nielenže poriadne neoddýchla, ale o niekoľko mesiacov sa budeme musieť vyrovnať aj s množstvo škodcov. Na jar však bude chýbať najmä vlaha. Topiaci sa sneh síce neraz spôsoboval problémy, avšak ani sucho nie je dobré. 

Čiastočne sa však vlaha dopĺňa aj v týchto dňoch, keďže pravidelne a niekedy aj celkom výdatne prší. S dažďom sa tak zrejme budeme stretávať aj na jar častejšie. Zatiahnutá obloha nám síce na dobrej nálade nepridá, avšak radšej nech prší menej a pravidelne.

Na takéto sychravé počasie sa však musíme pripraviť aj my. S odložením zimných búnd tak s najväčšou pravdepodobnosťou budeme musíme vyťahovať tie nepremokavé. V upršanom dni však veľmi oceníte aj nepremokavú obuv. Naše nohy si predsa zaslúžia pohodlie. Na to by ste mali myslieť už pri kúpe jarnej obuvi. Vaše elegantné kotníkové čižmy by tak nemali prepustiť ani vodu. Toto však často spĺňajú len gumáky. Aj kvalitná obuv sa nosením opotrebováva a stráca svoju schopnosť odolať vode. Nemusíte však hneď kupovať nové, pomôže aj impregnácia obuvi. Svojich obľúbených topánok sa tak nemusíte vzdať.

Ak však v topánkach trávite väčšiu časť dňa, Vaše nohy trpia. Netreba sa teda čudovať, ak máte problémy aj so zápachom. Novým riešením sú v tomto prípade ponožky so striebrom. 

Čítané: 790 x