Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Hračky, ktoré poznajú deti z rozprávok

Datum: 19.05.2021

Nielen rozprávky, ale aj hračky k detstvu neodmysliteľne patria. A čo potom hračky, ktoré sú tými najznámejšími detskými rozprávkami inšpirované!

Hračky, ktoré poznajú deti z rozprávok

Deti sa hrou rozvíja

Hračky podnecujú zmyslový, rozumový a citový vývoj detí, rozvíjajú ich fantáziu a kreatívne myslenie. Deti sa tak hrou učia a vytvárajú svoju osobnosť. Dôležité je ale zvoliť takú hračku, ktorá bude pre dieťa dostatočne motivujúca. Pri výbere sa preto inšpirujte tým, čo vášho potomka skutočne baví a čo má rád.

Postavičky z večerníčkov

Najmenšie ratoslesti potešia jednoduché plyšové hračky, s ktorými sa im bude ľahko zaspávať. Ak dieťa ukladáte do postele po dopozeraní večerníčka, radosť mu urobíte postavičkami, ktoré z detského programu dobre pozná. Krtko, Kremienok a Chocholúšik alebo Bolek a Lolek mu budú robiť skvelú spoločnosť. Zvlášť plyšového Krtka nájdete v mnohých rôznych variantoch - raz v labke drží lízatko, druhýkrát sa hojdá na pružine a tretíkrát ide na lyžiach.

interaktívne hračky

Vaše dieťa už začína objavovať okolitý svet a je čím ďalej zvedavejšie? Kúpte mu interaktívnu hračku, ktorá ho spoľahlivo zabaví, bude stimulovať jeho zmysly a pomôže mu precvičiť jemnú motoriku. Skvelou voľbou sú napríklad plyšové hračky na baterky, ktoré tancujú, spievajú alebo svietia.

Slovnú zásobu rozvíjajú interaktívne detské tablety, ktoré zároveň podnecujú predstavivosť a logické myslenie. niektoré z nich sú dokonca dvojjazyčné a dieťa sa tak zoznamuje nielen so slovenskými, ale aj anglickými výrazmi. na podobnom princípe fungujú aj prvé detské mobily vhodné už od jedného roka.

Pre malého staviteľa

Je vaše dieťa manuálne zručné, baví ho tvoriť a stavať? Podporte ho tým, že mu zaobstaráte stavebnicu. Ku klasike patrí stavebnica Lego, ktorú zoženiete v mnohých rôznych prevedeniach - inšpirovaná je okrem iného tiež najznámejšími detskými rozprávkami, ako je Ľadové kráľovstvo alebo Príbeh hračiek. K obľúbeným patria tiež tématické stavebnice Playmobil, vďaka ktorým si dieťa postaví vlastnú policajnú stanicu, obchod alebo zvieraciu farmu. Starší kutilovia ocenia elektronickú stavebnicu, ktorá im pomôže preniknúť do tajov fyziky a elektroniky, a to zábavnou formou.

Drevené hračky

S drevenými hračkami sa hrali celé generácie detí - sú totiž odolné a navyše vyrobené z prírodného materiálu. Ročné batoľatá spoľahlivo zabaví drevená magnetická pyramída tvorená tyčou, na ktorú dieťa navlieka farebné krúžky. Medzi klasiku patrí tiež drevená doska s rybičkami, ktoré dieťa musí pomocou magnetického prútu uloviť. Staršie deti si zasa vyhrajú s vláčikom a koľajami alebo autodráhami.

Ďalšiu várku inšpirácie nájdete na Heureka.sk - detských hračiek je tam skutočne požehnane.

 

 

 

 

 

 

 

 

Čítané: 3159 x