Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Aký typ pizza pece si vybrať?

Datum: 11.02.2022

Dobrá pizza by mala byť vláčna, po okrajoch mierne chrumkavá a s úžasnou vôňou. Ak vám skutočne záleží na chutnej pizzi, mali by ste ju začať piecť výhradne v peci na pizzu, a nie hocijakej.

Aký typ pizza pece si vybrať?

Ponúkame vám prehľad rôznych typov pizza pecí na trhu a ich výhody.

Plynová alebo elektrická?

Dnes nájdete už aj na Slovensku množstvo druhov piec, ktoré si môžete kúpiť domov, alebo do svojej prevádzky. Pri jej výbere by ste mali mať jasné, akú prípojku máte k dispozícii – plynovú alebo elektrickú. Obe sú porovnateľné a majú možnosť výberu teploty, čo vám zabezpečí správne upečenie pizze bez prihorených alebo nedopečených okrajov. Rozohrejú sa za krátky čas a sú vhodné aj do domácností alebo záhrad. Elektrická pizza pec môže byť navyše ekologickejšia, než plynová.

Pizza pec na drevo

Ak si zvolíte pec na drevo, tam môže nastať problém s mierou teploty. Nie vždy ju môžete odhadnúť správne a pizza sa môže ľahko pripáliť. Dlhšie tiež trvá, kým sa pec vyhreje, čo v bežnej prevádzke môže byť komplikáciou. Pri peci na drevo však získate tú úžasnú chuť a vôňu. Ak ju chcete zachovať a pritom mať výhody plynovej pezze, môžete si vybrať aj tzv. hybridnú pizza pec v kombinácii dreva a plynu, s ktorou vám odpadne starosť s pridlhým rozohrievaním pece.

Rotačná pizza pec

Počuli ste už aj o rotačnej pizza peci? Ak plánujete kúpiť pec do prevádzky, kde vám záleží na rýchlom obslúžení, rozhodne odporúčame rotačnú pizza pec. Skráti dobu pečenia, zbavíte sa prestojov a pizza sa upečie rovnomerne bez spálenej alebo surovej kôrky.

Tunelová pizza pec

Ideálna do prevádzok, kde potrebujete piecť rýchlo, viac jedál naraz a okrem pizze ponúkate aj napríklad arabský chlieb, tortilly, bruschetty, krutóny, kuracie krídla, mäso a pod. Zvládne ju obslúžiť aj bežný personál, takže nepotrebujete špeciálne školenie. Pec je zvyčajne stohovateľná, takže si ju môžete prispôsobiť na rôzny počet pokrmov, ktoré potrebujete naraz piecť.

Dnes pizza pece zažívajú boom, nakoľko si ľudia radi pochutnajú na kvalitnej pizzi, ktorú si doma sami len tak neupečú. Veríme, že už máte lepšiu predstavu o tom, ktorá pec na pizzu je pre vás najvýhodnejšia a vaše pečenie pizze naberie nový rozmer.

 

 

 

Čítané: 3156 x