Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Čo má mať konferenčná miestnosť?

Datum: 15.03.2022

Konferenčné miestnosti slúžia na stretnutia rôzneho druhu. Niektoré firmy a spoločnosti si ich prenajímajú na obchodné stretnutia.

konferenčná miestnosť

Niekto potrebuje priestory, kde by sa mohli konať brainstormingy, školenia, prezentácie alebo schôdze predstavenstva. Je teda zrejmé, že každý priestor určený na konferencie by mal byť v prvom rade multifunkčný. Znamená to, že sa musí dať technicky prispôsobiť požiadavkám nájomcu miestnosti. 

Dizajn vybavenia a jeho funkčnosť

Priestory pre konferencie disponujú rôznym počtom miest na sedenie. Veľmi žiadané sú také priestory, ktoré sa dajú predeliť posuvnými stenami. Vznikne tak viac miestností, ktoré sa dajú využiť rôznym spôsobom. Zároveň sú jednotlivé skupiny členov konferencie oddelení a nerušia sa navzájom. Avšak aj väčšie miestnosti sa dajú prispôsobiť požiadavkám nájomcov. Dôležité je, aby konferenčná miestnosť bola zariadená funkčným nábytkom, ktorého dizajn nebude pôsobiť rušivo. Počas viacdenných stretnutí oceníte ergonomické stoličky a stoly s možnosťou dobíjania elektronických zariadení. Pohodlie a prístup k technickému vybaveniu umožňuje plné sústredenie na prácu. Kvôli variabilite miest na sedenie je vhodné, aby stoličky mali kolieska alebo sa dali zložiť. Miestnosť zariadená v tlmených farebných tónoch pôsobí viac elegantne a pri schôdzkach neruší. V miestnosti by sa mal nachádzať stôl na umiestnenie občerstvenia a samozrejmosťou je klimatizácia.

Technické vybavenie konferenčnej miestnosti

Základom výbavy každej konferenčnej miestnosti je vysokorýchlostné bezdrôtové internetové pripojenie. Napriek všetkým technologickým vychytávkam ľudia ocenia klasickú tabuľu. Okrem nej musí miestnosť disponovať premietacím plátnom a projektorom. Nezabudnite ani na laserové ukazovátkomikrofóny s rečníckym pultom. Veľmi dôležité je ozvučenie miestnosti, prípadne možnosť pripojenia slúchadiel. Konferenčné priestory musia byť dostatočne osvetlené s možnosťou diaľkového tlmenia či vypínania svetiel. Často sú konferenčné priestory využívané ako školiace miestnosti, a preto poskytujú nájomcom písacie potreby a kancelárske doplnky.

Dva v jednom. Hotelové konferenčné miestnosti

Ideálnym miestom, v ktorom je možné si prenajať konferenčné priestory, sú hotely. Ide o spojenie dva či tri v jednom. V hoteli dokážete všetkým účastníkov konferencie poskytnúť ubytovanie i stravovanie. Vo voľnom čase ocenia možnosť posedenia v hotelovom lobby bare alebo v štýlovej reštaurácii.

Odporúčame navštíviť pre rezerváciu priestoru www.azul.sk

 

Čítané: 2680 x