Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Beriete ohľad na prírodu? Ide to i pri čistení zubov

Datum: 03.06.2022

Zo všetkých strán počujete, že sa musíme starať o prírodu, myslieť ekologicky a správať sa udržateľnejšie. Predtým niečo také práve v ústnej hygiene nehralo veľmi veľkú úlohu, ale všetko sa mení.

Beriete ohľad na prírodu

O ktorých značkách sa dá povedať, že sa sústredí na udržateľnosť a zároveň ide o kvalitné produkty?

Udržateľnosť je v poslednej dobe čím ďalej tým viac skloňované slovo. Čo vlastne znamená v oblasti ústnej hygieny? V prípade zubných kefiek ide o použitie materiálov, ktoré sú prírode bližšie. Často môže ísť o bambus, bioplast alebo rôzne zmesi drevitých vlákien z bioplastu. S vláknami je vždy problém, pretože kvalitu dosahujú zatiaľ iba nylonové vlákna. Niekedy sa ale používa ricínový olej alebo cukrová trstina. Pri ústnych vodách a zubných pastách stojí podstata na zložení, ktoré by malo obsahovať viac prírodných zložiek. Obzerať sa môžete aj na recyklovateľnosť alebo už recyklovanosť obalov.

Kefka je základ

Zubná kefka s kvalitnými vláknami je kľúčová. Mechanické odstránenie zubného povlaku pomocou kefky je niečo, bez čoho zuby nikdy zdravé mať nebudete. Rozhodujúce by pri výbere mali byť vlákna, ktoré musia byť husté, mäkké a rovné. S ktorými kefkami nešliapnete vedľa?

  • Celobambusová kefka Curanatura Bamboo má rovno strihnuté vlákna, ktoré sú príjemne mäkké a aj veľkosť hlavičky zodpovedá požiadavkám. Medzi kefky z prírodných materiálov patria k tomu najlepšiemu.
  • U značky Promis môžete vyberať z rôznych farieb kefiek, ktoré sú vyrobené z bioplastu. Aj keď sa o tomto materiáli stále vedú rôzne špekulácie, nemožno týmto kefkám odoprieť vysokú kvalitu vlákien, ktorá je pre čistenie rozhodujúca.

Viac prírodných zložiek v zubnej paste aj ústnej vode

Doplnenie čistenia, osvieženia dychu a starostlivosti o ďasná. To sú úlohy zubnej pasty aj ústnej vody. Každému vyhovuje niečo iné, ale aj tak sme vybrali dva produkty, ktoré by ste rozhodne nemali prehliadnuť.

  • The Natural Family Co. Blak pomáha odstrániť povrchové škvrny zo zubov, má vegánske zloženie a obsahuje aktívne uhlie z kokosu. Príchuť je veľmi jemná, ľahko osvieži a nezaplní ústa penou.
  • Ústna voda Ecoheart Fresh má osviežujúcu chuť mäty a eukalyptu a poskytuje ochranu ďasnám. Okrem prírodných zložiek, ale obsahuje aj alkohol. Bonus navyše - je vyrobená na Slovensku.

Čistenie medzizubných priestorov je nevyhnutnosť

Neoddeliteľnou súčasťou každodenného čistenia zubov musí byť medzizubné čistenie. Tu sa ale budete často stretávať so zmiešanými materiálmi, takže recyklácia alebo triedenie je skrátka komplikované. Nájsť ale medzizubné kefky s bambusovou rukoväťou teraz už nie je také ťažké.

  • Medzizubné kefky The Humble sú dostupné v 6 základných veľkostiach. Majú rukoväte z bambusu a po odstránení drôtika sú tak recyklovateľné, respektíve kompostovateľné.
  • Zubná niť My White Secret je jemná, mäkká a zároveň dostatočne silná na to, aby kvalitne vyčistila. Je predávaná v sklenenom obale a vy dokupujete iba náplň.

To najdôležitejšie – neplytvať

Samozrejme, že výber vhodných produktov je dôležitý. Ale ešte podstatnejšie je produkty neplytvať – teda zubných pást a ústnych vôd používať primerané množstvo, používať správne zubnú kefku, aby vydržala naozaj tri mesiace a medzizubná 10 dní.

 

 

Autor: www.nazuby.eu

Čítané: 3130 x