Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Topánky – jarné/letné trendy 2016

Datum: 23.03.2016

Iba pred pár dňami skončila oficiálne zima a my sa už tešíme na leto. Konečne môžeme zo seba zhodiť ťažké kabáty a ukázať svoje nohy všetkým na obdiv. Na ľahké šaty a šortky si asi budeme musieť ešte nejaký ten mesiac počkať, no otvárajú sa pred nami nové možnosti, a to najmä v súvislosti s kabelkami a topánkami. 

Poďte sa teda s nami pozrieť na topánky 2016. Dozviete sa, aké trendy diktujú módne domy pre jar a leto. Dovolili sme si zanalyzovať vychytené prehliadky a identifikovať päť najsilnejších vychytávok.

 

Remienky krížom krážom

Pokiaľ nemáte v obľube topánky na vysokých podpätkoch a hľadáte ploché sandále, určite upriamte svoju pozornosť na remienky. V ponuke je skutočne mnoho typov a verzií, a to od štýlu a lá babička až po športovo-technické modely. Chodidlá rozžiarite, ak sa rozhodnete pre zlatú farbu, ale moderná bude aj imitácia dreva.

Kovbojské topánky sú stále v kurze

Áno, je to tak, kovbojský trend bude pokračovať aj v tejto sezóne. Ak máte nejaký ten pár v topánkovníku, pokojne ho oprášte. V ponuke je opäť viacero prevedení, vybrať si môžete celkom základné a nijak okázalé typy, no zároveň sú k dispozícií aj zdobené extravagantné modely. Kovbojské topánky vyznejú perfektne, ak ich skombinujete s džínsami, prípadne džínsovými šatami a koženou bundou.

Topánky s prackou

Ide o detail, ktorý rozlišuje tohtoročný trend od toho minuloročného. Pokojne si obstarajte dámske sandále s výraznou maxi prackou pri členku, ale staviť môžete aj na niečo jednoduchšie. Opäť je to o Vašej individualite a chuti prejaviť sa. Pracka dokonale zvýrazní i celkom fádnu obuv.

Dreváky s remienkom alebo šnúrkou

Ide o horúci trend, na ktorý sa rozhodne oplatí zamerať. Očakáva sa, že svoju top pozíciu si udrží až do zimy. Moderná je znova predĺžená špica a otvorená päta.  Vyberte si štýl, ktorý najviac odráža Vašu osobnosť a prejavte mu svoje sympatie ešte dnes. Obávate sa chladného počasia? Nechajte sa inšpirovať Chanel Pre Fall a obstarajte si črievice s ultra zdobenou imitáciou čipky pančúch. Tento francúzsky štýl je mimoriadne sexy.

Etnický mix

Či už sa rozhodnete pre kovbojské topánky, pohodlné sandále alebo elegantné baleríny, obrovským trendom novej sezóny je aj kombinácia mnohých kultúrnych prvkov. Tradičné motívy sú spracované v harmonickom súlade s moderným futuristickým twistom. Miešanie oblečenia a doplnkov, topánky nevynímajúc, sa stane viac ako žiadúce. Nechajte sa preto inšpirovať remeselníkmi z exotických krajín. Veríme, že z letnej dovolenky si prinesiete aj nejaký štýlový kúsok.

Nuž, zdá sa, že si bude z čoho vyberať. Prajeme príjemnú zábavu pri nákupe novej obuvi, ale aj pri jej nosení.

 

Foto: © [Brandon E Haynie] / Dollar Photo Club

Čítané: 4599 x