Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako vybrať správny šperk?

Datum: 08.05.2019

Bude mať vaša polovička sviatok? Chceli by ste potešiť priateľku originálnym šperkom, ktorý jej jednoznačne vyčarí úsmev na tvári? Alebo premýšľate, čím by ste obdarovali vašu mamu počas dňa matiek?

Možno to znie ako klišé, šperkom určite nič nepokazíte. Každá žena má slabosť na trblietavé náušnice, nápadité prstene či masívne náhrdelníky, ktoré podčiarknu jej krásu. Ba dokonca aj muži vedia, že retiazka či jemný náramok dokážu vzbudiť galantnosť, ktorú my ženy proste milujeme. Ak sa chcete inšpirovať a vybrať dokonalý šperk pre vás či vášho blízkeho, neváhajte a inšpirujte sa nasledujúcimi radami, vďaka ktorým to hravo zvládnete aj vy.

Šperk podľa osobnosti

Ak hľadáte šperk pre ženu, je dôležité, aby ste ju počúvali. Pamätajte, že najkrajšie šperky sú vyrobené na jej ozdobu a zároveň by mali bližšie definovať jej osobnosť. Totiž, každá žena má rada niečo iné. Žiaľ, pri výbere sa muži dopúšťajú veľkých chýb, keďže nakupujú to, čo sa páči skôr im, ako ich partnerke. Ak je vaša polovička jemná duša, uprednostňuje skôr minimalistické kúsky a výstredné oblečenie u nej nenájdete, sotva ju potešíte masívnym náhrdelníkom tých najbláznivejších farebných variácií.

Elegancia je na mieste

Pôvabná a cieľavedomá žena sa neurazí, ak jej podarujete decentný a elegantný kúsok, ktorý je ľahko kombinovateľný s akýmkoľvek kusom oblečenia. Práve naopak! Takýmto darom rozhodne nič nepokazíte, keďže účelnosť a jednoduchosť klenotu ocení nejedna milovníčka šperkov. Pozor si však dajte pri výbere materiálu. Šperky z chirurgickej ocele sa vyznačujú najmä precíznymi líniami a nadčasovým štýlom. Základom je kvalita a strih, v žiadnom prípade sa nezameriavajte na kvantitu. Jemná retiazka spoločne s náramkom je skvelá kombinácia, avšak vyhýbajte sa prezdobenosti či nevšedným líniám, ktoré by mohli pôsobiť skôr rušivo.

Fantázií sa medze nekladú

Na druhej strane, mnoho z nás preferuje moderné, možno nevšedné kúsky, ktoré sa hodia rovnako ako aj k spoločenským šatám, tak aj k obyčajnému bielemu tričku a džínsom. Pánske sety z chirurgickej ocele sú vhodné pre všetkých mužov, ktorí sa neboja odviazať a odlíšiť sa od davu ostatných ľudí. Čo by ste povedali na šperky v zlatej či medenej farbe, geometrické vzory či výraznejšie farby? Zahoďte všetky zábrany a doprajte sebe či vášmu blízkemu kúsok, ktorý bude neprehliadnuteľný, no zároveň bude zachovaná určitá decentnosť a bude vystihovať osobnosť obdarovaného.

A rada na záver

Nebudeme vám klamať, nie je jednoduché vybrať dokonalý šperk pre vášho partnera, priateľa či rodiča, no z času na čas sa treba zamyslieť a pouvažovať nad tým, čo má daná osoba rada. Každý z nás pochopiteľne ocení kvalitu, a práve preto si všímajte spracovanie a punc daného kovu. Ponorte sa do „sveta šperkov“ a obdarujte toho, na kom vám najviac záleží. A pokojne aj seba!

Čítané: 3288 x