Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Koľko by mal stáť zásnubný prsteň?

Datum: 25.06.2019

„Zlato, mne je to predsa úplne jedno, aký prsteň mi dáš... Mne by stačil aj obyčajný prstienok z cukríku, hlavne, že sa máme radi.“ Aj vy ste už počuli z úst svojej ženy takéto slová a nie ste si istí, aké zásnubné prstene by ste mali vyberať?

Ženy vedia byť niekedy poriadne komplikované. Častokrát si niečo iné myslia, niečo iné vravia a očakávajú, že im chlapi vidia do hlavy a vedia presne odhadnúť, na čo ich žena myslí. Samozrejme, nie je na tom nič zlé, je to bežný prejav ženskej povahy. Chlapom však neraz robí vrásky na čele. Napríklad, také zásnubné prstene sú oblasť, v ktorej sa máloktorý chlap vyzná. Vybrať tak dobrý zásnubný prsteň môže byť oveľa ťažšie, ako by sa mohlo zdať. Na jednej strane vám žena vraví, že jej stačí úplne jednoduchý a lacný prsteň, no na druhej strane stojí vaše chlapské „ja“, ktoré vraví, že vaša polovička si v hĺbke duše praje poriadne drahý a pekný prsteň. Ako sa z tejto nerozhodnej situácie dostať?

Marketingové rečičky

Možno poznáte slávne tvrdenie firmy De Beers, ktorá vyhlásila, že poriadny zásnubný prsteň by mal stáť 2 až 3 mesačné platy muža. Áno, môže to na prvý pohľad vyznieť ako obyčajná reklama, vďaka ktorej sa táto firma snažila dosiahnuť čo najvyššie zisky z predaja zásnubných prsteňov. Dokonca, pravidlom prsteňa za cenu 2 – 3 mesačných platov vás možno budú presviedčať aj v klenotníctve, kde budete zásnubné prstene vyberať. Na jednej strane si môžete povedať, že toto pravidlo je nezmysel a lacnejší prsteň je lepší, na strane druhej však treba myslieť na to, že vaša polovička je taktiež ovplyvňovaná rôznymi hollywoodskymi filmami a názormi na drahé prstene, je tak možné, že skutočne očakáva niečo výnimočné.

Najlepšie riešenie? Zlatá stredná cesta!

Ak sa hodláte „plesnúť po vrecku“ a vybrať poriadne drahé prstene, ešte chvíľku zadržte. Drahý prsteň síce na prvý pohľad očarí, no z praktického hľadiska prináša viaceré nevýhody. Žena sa bude o svoj drahý prsteň báť, bude ho tak radšej nechávať doma, aby sa jej niekde nestratil alebo nepoškodil. Drahé prstene s veľkým diamantmi a inými detailmi naviac neraz zavadzajú a obmedzujú ženu v každodenných činnostiach. Naopak, dobrým nápadom nie je ani opačný extrém – lacné prstene. Pri nich je na prvý pohľad vidno, že sa jedná o lacný prsteň a ženu takýto darček pravdepodobne veľmi nepoteší. „Počas rokov v tomto obore som už stretla veľa žien, ktoré boli sklamané z prsteňa, ktorý pre nich partner vybral. Väčšinou mu to, samozrejme, nepovedali, aby nebol smutný. Pokiaľ je hlavným kritériom pri výbere cena, môže to byť na prsteni vidieť a zodpovedať tomu jeho kvalita a trvanlivosť. Moja rada teda znie: než extra lacný prsteň, ktorý doslova kričí, že muž chcel ušetriť, tak radšej žiadny.“ hovorí Jarmila Slívová, majiteľka firmy KLENOTA.

Čo dodať na záver? Ideálnou zlatou strednou cestou sú zásnubné prstene v cene polovice až celého mesačného platu muža. Pri výbere sa spoľahnite na intuíciu, ktorá vám napovie, po čom vaša polovička skutočne túži. Prajeme šťastnú ruku pri výbere!

Čítané: 5115 x