Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Na náramku záleží! Ako vybrať ten pravý?

Datum: 04.10.2019

Náramky patria medzi základné šperky, ktoré nosia tak ženy, ako aj muži. Výber náramku by ste však nemali nechávať na náhodu. Čo si pri výbere všímať, aby ste s vaším náramkom skutočne zažiarili?

Nie je náramok ako náramok. Hoci by sa mohlo zdať, že náramky sú mimoriadne jednoduchými kusmi šperkov, opak je pravdou. Najmä, keď sa pozriete do sfér drahších a exkluzívnejších kúskov. Až pri nich pochopíte, že náramky sú doslova umelecké diela, ktoré vám dodajú špecifický šmrnc a ukážu okoliu, aká ste osobnosť. Preto je tak dôležité dbať na výber správneho náramku. Náramok na vašej ruke totiž vidí každý človek, s ktorým počas dňa prídete do kontaktu. Nosíte hrubý kožený náramok? Dávate tým najavo, že ste dobrodružný typ človeka. Alebo naopak, preferujete svoje ruky zdobiť jemnými elegantnými náramkami? Ostatní ľudia si hneď všimnú, že si potrpíte na štýl. A takto by sme mohli pokračovať donekonečna. Pozrime sa však na to, ako dobrý náramok vlastne vybrať.

Na priemere a tvare záleží

Azda najdôležitejším parametrom, ktorý musíte pri výbere náramku poznať, je šírka vášho zápästia. Náramok, ktorý si neviete na ruku poriadne nasadiť a tlačí vás je rovnako nepríjemný ako náramok, ktorý na ruke plantá a nedrží na svojom mieste. Na odmeranie priemeru zápästia je ideálne použiť šnúrku, ktorú následne priložte k pravítku a zistite presný priemer oblasti zápästia, kde typicky nosíte náramky.

Hrúbka zápästia zohráva dôležitú úlohu nielen pri výbere správnej veľkosti náramku, ale aj pri výbere typu a tvaru náramku. Ak máte tenkú ruku, skvele na nej vynikne jemný retiazkový náramok. Naopak, ak máte ruku hrubšiu, lepšou voľbou budú hrubšie náramky. Materiál náramku voľte podľa preferencií, najčastejšie sa stretnete s bežnými kovmi, ale aj zlatom a striebrom. Obľúbené sú aj kožené a korálkové náramky, či náramky vyrobené z rôznych drahokamov.

Kvalita > kvantita

Pri výbere náramku sa držte základnej zásady – radšej majte len pár kvalitných náramkov, ako desiatky nekvalitných náramkov za pár eur. Na náramkoch totiž na prvý pohľad vidno, či sa jedná o drahý a štýlový model, alebo len o lacnú napodobneninu. Radšej zainvestujte do značkového náramku na ktorý budete môcť byť hrdí, ako ušetriť a kúpiť si lacný náramok, ktorý sa budete hanbiť ukazovať na verejnosti.

Medzi popredných výrobcov exkluzívnych náramkov pre mužov, ženy, ale aj deti patrí Tous. V ponuke tejto svetoznámej značky nájdete rôzne typy náramkov z rozličných materiálov, medzi ktorými rozhodne aj vy narazíte na svojho favorita. Náramok však nemusíte kupovať len pre seba, jedná sa o skvelý darček, ktorý spraví radosť prakticky každému. Tak neváhajte a doprajte si konečne poriadny náramok aj vy. Rozhodne to nebudete ľutovať!

Čítané: 3846 x