Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Ako vybrať topánky na prechodné obdobie medzi jeseňou a zimou?

Datum: 23.09.2020

Začiatok jesennej sezóny spočíva v výmene letného oblečenia za teplejšie. V spodnej časti šatníka pristanú šaty, šortky a sandále a na ich mieste sa objavia svetre, mikiny, dlhé nohavice a viac zabudované topánky. Výber správnych topánok je problémom mnohých dám. Akú obuv si kúpiť, aby slúžila nielen na jeseň, ale aj v zime?

Kožené tenisky sneakers - ideálne pre mestské štylizácie

Na jeseň budú topánky športového strihu, teda tenisky sneakers, dokonalé. Vďaka pohodlnej podrážke a strihu topánky nám poskytujú pohodlie pri každodennom ruchu alebo dlhých hodinách strávených na našich nohách. Kožené tenisky sa budú hodiť predovšetkým k mestským štylizáciám v štýle "street". Môžeme ich nosiť s džínsami, joggermi, ležérnou sukňou alebo šatami, vďaka ktorým budeme vyzerať veľmi štýlovo. Výhodou tenisiek snekares nie je len ich pohodlie, ale aj ochrana chodidla pred menej priaznivými poveternostnými podmienkami, ktoré sa vyskytujú na jeseň, ako sú chlad, vietor a dážď. Úspešne ich môžeme nosiť aj počas miernej zimy.

Čižmy - nevyhnutnosť pre každý jesenný šatník

Ďalšou ponukou topánok na jesennú a zimnú sezónu sú dámske členkové čižmy. Tento typ obuvi milujú ženy na celom svete. Niet sa čomu čudovať, pretože sa perfektne hodia nielen k väčšine každodenných, ale aj večerných štylizácií. Čižmy sú topánky po členky, ktoré dokonale ladia s úzkymi nohavicami, legínami, ako aj mini a midi šatami a sukňami. Vysokí ľudia budú v čižmách s podrážkou vyzerať skvele, pretože také topánky opticky skrátia postavu. Nízki ľudia by si naopak mali zvoliť vysoké podpätky, aby vyvážili tento efekt. Výrobcovia obuvi zvyčajne ponúkajú široký výber čižiem rôznych štýlov - šnurovacích, zapínaných na pracku alebo na zips alebo nazúvacie, takže ľahko nájdeme typ obuvi, ktorý najlepšie vyhovuje našim potrebám. Čižmy môžeme tiež nosiť prakticky počas celej jesennej a zimnej sezóny, pokiaľ si vyberieme model, ktorý nám poskytne adekvátny tepelný komfort počas viac či menej chladných dní.

Chelsea čižmy

Tento typ obuvi, ktorý je už roky v móde, je odvodený z jazdeckého štýlu, v ktorom sú jeho základným prvkom odevu. Čižmy chelsea sú topánky s plochou podrážkou a zvrškom po členky, zvyčajne nazúvacie, s bočnou gumou, ktorá umožňuje ľahké obutie. Kožené topánky chelsea sú perfektnou voľbou na jeseň - sú mimoriadne všestranné a veľmi pohodlné. Jednoduchý strih umožňuje kombinovať spolu klasický aj sofistikovanejší štýl. Tento typ obuvi odporúčame najmä pre vysoké dámy, vďaka čomu sa budú cítiť nielen módne, ale aj veľmi pohodlne. Čižmy chelsea môžeme nosiť pre bežné a mestské štylizácie, ale aj na elegantnejšie, v sete s obtiahnutým kabátom a nohavicami s cigarami. Celé to potom bude vyzerať mimoriadne šikovne.

Dúfame, že sme Vám uľahčili výber správnej dámskej obuvi, vďaka ktorej budete môcť zladiť také topánky, ktoré Vám umožnia ľahkým krokom prejsť jesennú a zimnú sezónu.

Čítané: 3953 x