Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Pánske zimné bundy – tieto strihy sú skutočným hitom tejto sezóny

Datum: 25.10.2020

Či sa nám to páči alebo nie, chladné a sychravé zimné počasie je pomaly, ale isto v nedohľadne. Niektorých z nás možno teší myšlienka na prvé snehové vločky, pohodovú atmosféru pri vianočnom stromčeku, avšak nie každý z nás má v obľube práve toto ročné obdobie.

Samozrejme, že zima si vyžaduje aj kvalitné a komfortné oblečenie, ktoré vás za každých okolností zahreje. Je samozrejme rozdiel, či si vyberáte outfit do práce alebo na lyžovačku, základom je poriadna zimná bunda, ktorá bude plniť svoje hlavné funkcie. Pýtate sa, čo si všímať pri výbere zimnej bundy pre pánov?

Rôzne druhy búnd, ktoré by ste mali poznať aj vy

Aj vy patríte medzi tých, ktorým stačí jedna zimná bunda na akúkoľvek príležitosť? Alebo máte doma niekoľko zimných búnd a kabátov, ktoré obmieňate vzhľadom na to, kde sa práve chystáte? Požiadavky na bundu sa budú samozrejme líšiť v závislosti od toho, kde sa práve budete nachádzať. Aké rôzne typy pánskych zimných búnd poznáme?

Športové bundy určené pre aktívnych mužov

V prvom rade sú to pánske zimné bundy lyžiarske, ktoré sú najlepšou voľbou pre tých, ktorí hľadajú teplo a zároveň vyžadujú plný rozsah pohybu pri vonkajších činnostiach. K dispozícii sú bundy, ktoré sú vhodné nielen do chladného počasia, ale účinne ich využijete pri lyžovaní alebo turistike. Výhodou je, že tieto bundy obsahujú rôzne technické prvky ako sú trebárs zipsy na zvýšenie prietoku vzduchu pri činnostiach s vyššou senzitivitou, komfortná kapucňa či skryté rukavice, ktoré vás v prípade potreby zahrejú. Vo všeobecnosti možno povedať, že lyžiarske bundy sú ľahšie ako tie, ktoré sú určené do mesta, pričom strih týchto búnd siaha zväčša po zadok.

Mestské bundy vhodné do práce i na kávu v meste

Súčasťou šatníka každého moderného muža by mala byť aj univerzálna mestská bunda, ktorá je vhodná rovnako ako aj do práce, tak aj na kávu do mesta. Tieto bundy sú skvelé v tom, že sú taktiež funkčné, čiže vás dostatočne zahrejú, no zároveň sú štýlové, a teda ľahko kombinovateľné so zvyškom vášho outfitu. Mimoriadne obľúbené sú trebárs tzv. „parky“, ktoré sú typické tým, že sú dlhšie, čiže ide o strih, ktorý siaha pod zadok. Parky majú väčšinou kožušinku na kapucni, vďaka čomu môžete podčiarknuť váš zmysel pre módu. Nič nepokazíte ani „oversize“ strihom, ktorý padne ako uliaty každému mužovi, a to bez ohľadu na typ jeho postavy. Výhodou je, že tieto väčšie strihy zakryjú aj prípadné nedostatky a sú mimoriadne príjemné na nosenie.

Nebojte sa experimentovať

Pánske kabáty, páperové bundy či bomber bundy sú ďalšie obľúbené typy pánskeho vrchného oblečenia, ktoré svedčia skutočne komukoľvek. Kabáty sú ideálne na pracovné stretnutia či formálne príležitosti; farebné páperové bundy môžete využiť počas bežného dňa a maskáčové bomber bundy sú nadčasové kúsky, ktoré stačí doladiť s vašimi obľúbenými džínsami a pohodlnou obuvou. Nebojte sa aj vy v tomto smere experimentovať a zaobstarať si módne pánske zimné bundy, ktoré budú v súlade s vašou osobnosťou a koniec koncov i šatníkom.

 

Čítané: 5624 x